Killerihyvä perunasalaatti! Linnean helppo ohje

perunasalaatti1
Paras perunasalaatti vapuksi! Testaa Linnea Vihosen helppo ohje. MTV

Kokki Linnea Vihonen valmisti tämän killerihyvän perunasalaatin MTV Uutiste Live -lähetyksessä vappuna. Parhaan perunasalaatin salaisuus piilee miso-chilimajoneesissa. Salaatin koristelussa kannattaa käyttää omaa luovuutta!

Perunasalaatti

  • 0,5 kg pieniä perunoita 
  • 1 pnt valkoista parsaa
  • neljä kevätsipulinvartta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunankuoriraaste
  • 1/2 sitruunan mehu
  • ½ tl hienoa merisuolaa
  • runsaasti mustapippuria myllystä.

Koristeluun esimerkiksi

  • paahdettuja, murskattuja manteleita
  • 1 jalapeno ohueksi leikattuna
  • granaattiomenansiemeniä
  • loraus oliiviöljyä

Miso-chilimajoneesi

  • 2 dl majoneesia 
  • 2 tl misotahnaa
  • 2 tl Sriracha-kastiketta
  • 1 tl limemehua 

Valmistusohje

Perunasalaatti:

  1. Keitä pestyt perunat kuorineen. Jäähdytä ja leikkaa puoliksi.  
  2. Napsaise valkoisista parsoista kuiva tyvi pois ja kuori. Keitä noin kuusi minuuttia suolatussa vedessä ja jäähdytä. Leikkaa parin sentin paloiksi ja jätä nuput erikseen koristelua varten. 
  3. Hienonna kevätsipuli. Laita kulhoon perunat, parsat, hienonnettu kevätsipuli, oliiviöljy, sitruunankuoriraaste ja sitruunanmehu. Sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. 
  4. Levitä muutama lusikallinen miso-chilimajoneesia laakean lautasen pohjalle. Lusikoi päälle perunasalaattia. Koristele esimerkiksi parsannupuilla, murskatuilla manteleilla, ohueksi leikatuilla jalapenoilla, granaattiomenan siemenillä ja viimeistele lorauksella oliiviöljyä. 

Miso-chilimajoneesi:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Parhaat ruokaohjelmat