Julkaistu
Kokki Linnea Vihonen valmisti tämän killerihyvän perunasalaatin MTV Uutiste Live -lähetyksessä vappuna. Parhaan perunasalaatin salaisuus piilee miso-chilimajoneesissa. Salaatin koristelussa kannattaa käyttää omaa luovuutta!
Perunasalaatti
- 0,5 kg pieniä perunoita
- 1 pnt valkoista parsaa
- neljä kevätsipulinvartta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sitruunankuoriraaste
- 1/2 sitruunan mehu
- ½ tl hienoa merisuolaa
- runsaasti mustapippuria myllystä.
Koristeluun esimerkiksi
- paahdettuja, murskattuja manteleita
- 1 jalapeno ohueksi leikattuna
- granaattiomenansiemeniä
- loraus oliiviöljyä
Miso-chilimajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 2 tl misotahnaa
- 2 tl Sriracha-kastiketta
- 1 tl limemehua
Valmistusohje
Perunasalaatti:
- Keitä pestyt perunat kuorineen. Jäähdytä ja leikkaa puoliksi.
- Napsaise valkoisista parsoista kuiva tyvi pois ja kuori. Keitä noin kuusi minuuttia suolatussa vedessä ja jäähdytä. Leikkaa parin sentin paloiksi ja jätä nuput erikseen koristelua varten.
- Hienonna kevätsipuli. Laita kulhoon perunat, parsat, hienonnettu kevätsipuli, oliiviöljy, sitruunankuoriraaste ja sitruunanmehu. Sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Levitä muutama lusikallinen miso-chilimajoneesia laakean lautasen pohjalle. Lusikoi päälle perunasalaattia. Koristele esimerkiksi parsannupuilla, murskatuilla manteleilla, ohueksi leikatuilla jalapenoilla, granaattiomenan siemenillä ja viimeistele lorauksella oliiviöljyä.
Miso-chilimajoneesi:
- Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.