Välimeren perunasalaatti – helppo perunasalaatti varhaisperunoista
Julkaistu
Ruokaisat salaatit maistuvat kesällä ja ne sopivat niin arkeen kuin juhlahetkiinkin. Perunasalaattia voit varioida mielin määrin oman maun mukaan ja lisäillä sinne itselle mieluisia aineksia. Tämä yksinkertainen salaatti vie makumatkalle Välimeren maihin.
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- n. 700 g varhaisperunoita
- vettä
- 1 tl suolaa
- 2 punasipulia renkaina
- 100 g vihreitä oliiveja sitruunatäytteellä
- 100 g paprikapestoa tai muuta pestoa
- 100–200 g fetajuustoa tai salaattijuustoa
Koristeluun
- basilikaa
Valmistusohje
- Keitä pestyt varhaisperunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä, valuta ja anna jäähtyä.
- Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
- Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
- Valuta oliivit.
- Sekoita ainekset keskenään ja sekoita joukkoon pesto.
- Murusta viimeiseksi fetajuusto tai salaattijuusto.
- Tarkista maku.
- Koristele basilikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka