Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paras perunasalaatti vapuksi

Julkaistu 26.04.2017 08:00

MTV LIFESTYLE

  • Annosmäärä: 4 annosta
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • muutama timjaminoksa
  • 4 viipaletta pekonia
  • 1 punasipuli
  • ½ ruukku ruohosipulia
  • ½ ruukku lehtipersiljaa tai korianteria
  • 3 dl turkkilaista jugurttia
  • ½ -1 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • raakamakkaroita paistettuna tai grillattuna

Valmistusohje

  1. Pese perunat huolellisesti ja kuutioi ne kuorineen reilun kokoisiksi kuutioiksi. Pyörittele kuutiot öljyssä isossa kulhossa ja ripottele joukkoon suola ja savupaprikajauhe. Levitä kuutiot uunipellille ja lisää päälle vielä muutama timjaminoksa. Asettele pekoniviipaleet uunipellin reunoille. 
  2. Paahda ensin 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pekonit ovat rapeita. Nosta pekonit pois uunista talouspaperin päälle odottelemaan. Jatka perunoiden paahtamista kypsän kullanruskeiksi vielä 15–20 minuuttia. Paistoaika riippuu uunista ja lohkojen koosta.
  3. Kuori ja viipaloi punasipuli. Hienonna yrtit. Hienonna myös rapea pekoni veitsellä rouheeksi. Sekoita jugurttiin sitruunamehu ja purista mukaan valkosipulin kynsi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kokoa salaatti kulhossa yhdistämällä kulhossa hiukan jäähtyneet perunat ja punasipuli. Ripottele joukkoon pekoni. Lisää lopuksi mukaan kastike ja yrtit. Tarkista suolan, pippurin ja sitruunan määrä maistamalla.
  5.  Anna makujen tekeytyä hetki ja tarjoile kuumien, maistuvien makkaroiden kera.

Lisää aiheesta:

Maailman parhaat kermaperunat – helppo ohjePaistettua karitsan ulkofileetä ja paahdettuja kasviksia vuohenjuuston keraKikhernepata kuskusin keraItalialaiset pikkulihapullat ja tomaattikastikettaLindströmin pihvit ja porkkana-aprikoosiraasteKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike
PerunasalaattiVappuPääruoatKasvisruoka

Tässä vapun herkullisin perunasalaattiresepti! Perunasalaatin voi nauttia vaikkapa grillattujen chorizomakkaroiden kera. Resepti on Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelman Nanna Rintalan käsialaa.

Tuoreimmat aiheesta

Perunasalaatti
  • 19.7.08:31
    Salaatit

    Chef Wallinin lämminsavukirjolohisalaatti

  • 26.5.07:48
    Nopeat ja helpot

    Kevyt ja helppo perunasalaatti

  • 03.07.202312:32
    Hellapoliisi

    Välimeren perunasalaatti – helppo perunasalaatti varhaisperunoista

  • 29.04.202214:22
    Vappu

    Killerihyvä perunasalaatti! Linnean helppo ohje

  • 26.04.201708:00
    Vappu

    Paras perunasalaatti vapuksi