Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Chef Wallinin lämminsavukirjolohisalaatti

savulohi
Kalle "Chef Wallin" Wallinin lämminsavukirjolohisalaattiin tulee muun muassa kirjolohta ja varhaisperunoita. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 19.07.2025 08:31
Toimittajan kuva

Wenla Wallin

wenla.wallin@mtv.fi

Tiktok-kokki Kalle "Chef Wallin" Wallin jakoi Huomenta Suomi -ohjelmassa reseptin herkulliseen lämminsavukirjolohisalaattiin.

  • Kokonaisvalmistusaika: 35 min
  • Aktiivinen aika: 20 min
  • Annosmäärä: 4−6 annosta

Ainekset

  • 200 g varhaisperunoita
  • 3 kananmunaa
  • rapeaa salaattia
  • 4 retiisiä
  • n. 200 g lämminsavukirjolohta
  • 1 dl tuoreita herneitä
  • ½ dl granaattiomenan siemeniä

Kermaviilikastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 2 rkl tilliä
  • 1 tl Dijon sinappia
  • 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

  1. Keitä ja jäähdytä perunat ja kananmunat.
  2. Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset ja laita kastike jääkaappiin hetkeksi.
  3. Huuhdo salaatti ja revi siitä ronskeja paloja.
  4. Asettele täytteet kerroksittain lautaselle ja viimeistele kermaviilikastikkeella ja tillillä. 

Tuoreimmat aiheesta

Salaatit