Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsakeittoa ja parsasalaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset 4:lle

  • 1 nippu valkoista tankoparsaa (leikkaa nuput salaattia varten)
  • 2 shalottisipulia kuorittuna
  • puolikas jauhoinen peruna kuorittuna
  • 1 valkosipulin kynsi kuorittuna
  • 2 timjamin oksaa
  • 50 g voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 viipaletta saaristolaisleipää kuutioituna
  • 100 g kylmäsavulohta kuutioina
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Freesaa voissa paloiteltu parsa, peruna, sipulit ja timjami. Lisää valkoviini ja kanaliemi. Keitä 5-10 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää kerma ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla.

Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja siivilöi. Halutessasi voit parantaa keiton makua ripauksella sokeria ja nokareella voita.

Laita paistinpannulle teelusikallinen voita ja paista siinä leipäkuutiot. Lisää pannulle parsan nuput ja lämmitä hetki. Lisää joukkoon kylmäsavulohi ja hienonnettu ruohosipuli. Tarjoile keiton kanssa.

Parsa on aina kevään varma merkki ja juuri nyt kaupoissa on parsaa hyvin tarjolla. Akseli Herlevin ohjein syntyy parsasta niin herkullista keittoa kuin sen päälle hienosti sopivan pieni salaattikin.

Lisää aiheesta:

Kananmunat sipuli-tomaattipedillä ja parsakaalimunakasPastaa sienien ja pinaattisalaatin keraGlaseerattuja juureksia ja paistettuja sieniäTorvisieni-pekonipastaRouhea tomaattikeittoLammaspullia, polentaa ja gremolataa
ParsaAlkuruoatMakujaAkseli HerleviParsaviikotVideoreseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 06.05.202213:45
    Pasta

    Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

  • 11.06.202112:22
    Hans Välimäki

    Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

  • 27.04.202112:59
    Risotto

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 15.04.202017:03
    Lisäkeruoat

    Uunifetaparsa – Jennin kevätversio suositusta uunifetapastasta