Parsakeittoa ja parsasalaattia

Parsa on aina kevään varma merkki ja juuri nyt kaupoissa on parsaa hyvin tarjolla. Akseli Herlevin ohjein syntyy parsasta niin herkullista keittoa kuin sen päälle hienosti sopivan pieni salaattikin.

Ainekset 4:lle

  • 1 nippu valkoista tankoparsaa (leikkaa nuput salaattia varten)
  • 2 shalottisipulia kuorittuna
  • puolikas jauhoinen peruna kuorittuna
  • 1 valkosipulin kynsi kuorittuna
  • 2 timjamin oksaa
  • 50 g voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 viipaletta saaristolaisleipää kuutioituna
  • 100 g kylmäsavulohta kuutioina
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Freesaa voissa paloiteltu parsa, peruna, sipulit ja timjami. Lisää valkoviini ja kanaliemi. Keitä 5-10 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää kerma ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla.

Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja siivilöi. Halutessasi voit parantaa keiton makua ripauksella sokeria ja nokareella voita.

Laita paistinpannulle teelusikallinen voita ja paista siinä leipäkuutiot. Lisää pannulle parsan nuput ja lämmitä hetki. Lisää joukkoon kylmäsavulohi ja hienonnettu ruohosipuli. Tarjoile keiton kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!