Parsakeittoa ja parsasalaattia

Parsa on aina kevään varma merkki ja juuri nyt kaupoissa on parsaa hyvin tarjolla. Akseli Herlevin ohjein syntyy parsasta niin herkullista keittoa kuin sen päälle hienosti sopivan pieni salaattikin.

Ainekset 4:lle

  • 1 nippu valkoista tankoparsaa (leikkaa nuput salaattia varten)
  • 2 shalottisipulia kuorittuna
  • puolikas jauhoinen peruna kuorittuna
  • 1 valkosipulin kynsi kuorittuna
  • 2 timjamin oksaa
  • 50 g voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 viipaletta saaristolaisleipää kuutioituna
  • 100 g kylmäsavulohta kuutioina
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Freesaa voissa paloiteltu parsa, peruna, sipulit ja timjami. Lisää valkoviini ja kanaliemi. Keitä 5-10 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää kerma ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla.

Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja siivilöi. Halutessasi voit parantaa keiton makua ripauksella sokeria ja nokareella voita.

Laita paistinpannulle teelusikallinen voita ja paista siinä leipäkuutiot. Lisää pannulle parsan nuput ja lämmitä hetki. Lisää joukkoon kylmäsavulohi ja hienonnettu ruohosipuli. Tarjoile keiton kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.