MasterChef Suomi: Metsäsieniä, voiporkkanoita rapeaa raitajuurta, Josen resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.
Ainekset
- Kourallinen metsäsieniä
- 1 porkkana
- Voita paistamiseen
- ½ palsternakka
- 1 iso tai 2 pientä raitajuurta
- 1 osa etikkaa
- 2 osaa sokeria
- 3 osaa vettä
- Mustapippuria
- Punajuurijauhetta
- Hienoa merisuolaa
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Porkkana kuoritaan ja pilkotaan ja paistetaan voissa. Porkkanat laitetaan uunivuokaan ja paistetaan 15 minuuttia, kunnes pehmeitä.
1-2-3 liemi tehdään etikasta, sokerista ja vedestä. 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja kolme osaa vettä. Kuori ja viipaloi palsternakka erittäin ohueksi. Kiehauta 1-2-3 liemi ja lisää metsäsienet ja palsternakka. Nosta liedeltä ja siirrä kylmään jäähtymään. Kuori ja viipaloi raitajuuret veitsellä ohuiksi.
Paista metsäsieniä voissa 5 minuuttia ja lisää sitten raitajuuret. Paista keskilämmöllä voissa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kokoa lautaselle ja koristele punajuurijauheella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti