MasterChef Suomi: Metsäsieniä, voiporkkanoita rapeaa raitajuurta, Josen resepti

MasterChef23_EPS04_annos_JOSE_kuva_juuli_aschan_sveins_4523

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.

Ainekset

  • Kourallinen metsäsieniä
  • 1 porkkana
  • Voita paistamiseen
  • ½ palsternakka
  • 1 iso tai 2 pientä raitajuurta
  • 1 osa etikkaa
  • 2 osaa sokeria
  • 3 osaa vettä
  • Mustapippuria
  • Punajuurijauhetta
  • Hienoa merisuolaa

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Porkkana kuoritaan ja pilkotaan ja paistetaan voissa. Porkkanat laitetaan uunivuokaan ja paistetaan 15 minuuttia, kunnes pehmeitä.

1-2-3 liemi tehdään etikasta, sokerista ja vedestä. 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja kolme osaa vettä. Kuori ja viipaloi palsternakka erittäin ohueksi. Kiehauta 1-2-3 liemi ja lisää metsäsienet ja palsternakka. Nosta liedeltä ja siirrä kylmään jäähtymään. Kuori ja viipaloi raitajuuret veitsellä ohuiksi.

Paista metsäsieniä voissa 5 minuuttia ja lisää sitten raitajuuret. Paista keskilämmöllä voissa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kokoa lautaselle ja koristele punajuurijauheella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.