Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Koulun kalakeitto 2.0, Maritan resepti

Julkaistu 05.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.

Ainekset

  • 1 kirjolohi
  • Valkopippuria
  • Hienoa merisuolaa
  • Mustapippuria
  • Pala fenkolia
  • 2 sipulia
  • Borges oliiviöljyä
  • 2 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 2 dl valkoviiniä
  • Voita paistamiseen
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ punttia tilliä

Valmistusohje

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Fileoi kirjolohi. Pese ruoto, poista kidukset ja laita kattilaan veden (1 l)  kanssa. Lisää sipuli, pala fenkolia, valkopippuria ja suolaa. Keitä lientä ilman kantta noin 45 minuuttia.

Kuori ja kuutioi pieniksi tasareunaisiksi nopiksi 2 perunaa, porkkana ja palsternakka. Ota talteen reunapalat. Pyöritä oliiviöljyssä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä pellille ja laita uuniin 225 c noin 20 minuuttia.

Kuori ja kuutioi sipuli. Laita tyhjään kattilaan oliiviöljyä, kuutioidun sipulin ja porkkanan, perunan ja palsternakan reunapalat. Freesaa, lisää n. 2 dl valkoviiniä ja anna kiehua hetki. Siivilöi joukkoon kalaliemi, keitä kasaan ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kerma ja tarkista maku.

Nypi ruodot pois kalasta ja leikkaa annospalat. Paista kalafileet nahkapuoli alaspäin voissa kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Aja sauvasekoittimella ½ tiilipuntti ja 1 dl öljyä sekaisin. Valuta kankaan läpi. Mausta suolalla.

Aseta vihannesnopat lautasen pohjalle, kala päälle, valuta öljy reunoille ja liemi lautaselle.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: The Mosaic Kalakeitto, Janin reseptiMasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef Suomi: Pariloitua poronmaksaa, mustajuuripyre, paahdetut perunalohkot ja timjami-lihaliemi, Pilvin reseptiMasterChef: Kukkii se perunakin kukkaniityllä – Eevan reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Siikaa, sokerihernettä ja fenkolia – Joonaksen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti