Kuumenna uuni 225 asteeseen. Fileoi kirjolohi. Pese ruoto, poista kidukset ja laita kattilaan veden (1 l) kanssa. Lisää sipuli, pala fenkolia, valkopippuria ja suolaa. Keitä lientä ilman kantta noin 45 minuuttia.
Kuori ja kuutioi pieniksi tasareunaisiksi nopiksi 2 perunaa, porkkana ja palsternakka. Ota talteen reunapalat. Pyöritä oliiviöljyssä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä pellille ja laita uuniin 225 c noin 20 minuuttia.
Kuori ja kuutioi sipuli. Laita tyhjään kattilaan oliiviöljyä, kuutioidun sipulin ja porkkanan, perunan ja palsternakan reunapalat. Freesaa, lisää n. 2 dl valkoviiniä ja anna kiehua hetki. Siivilöi joukkoon kalaliemi, keitä kasaan ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kerma ja tarkista maku.
