MasterChef Suomi: Koulun kalakeitto 2.0, Maritan resepti

MasterChef23_EPS05_annos_MARITA_kuva_juuli_aschan_sveins_5977

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.

Ainekset

  • 1 kirjolohi
  • Valkopippuria
  • Hienoa merisuolaa
  • Mustapippuria
  • Pala fenkolia
  • 2 sipulia
  • Borges oliiviöljyä
  • 2 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 2 dl valkoviiniä
  • Voita paistamiseen
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ punttia tilliä

Valmistusohje

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Fileoi kirjolohi. Pese ruoto, poista kidukset ja laita kattilaan veden (1 l)  kanssa. Lisää sipuli, pala fenkolia, valkopippuria ja suolaa. Keitä lientä ilman kantta noin 45 minuuttia.

Kuori ja kuutioi pieniksi tasareunaisiksi nopiksi 2 perunaa, porkkana ja palsternakka. Ota talteen reunapalat. Pyöritä oliiviöljyssä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä pellille ja laita uuniin 225 c noin 20 minuuttia.

Kuori ja kuutioi sipuli. Laita tyhjään kattilaan oliiviöljyä, kuutioidun sipulin ja porkkanan, perunan ja palsternakan reunapalat. Freesaa, lisää n. 2 dl valkoviiniä ja anna kiehua hetki. Siivilöi joukkoon kalaliemi, keitä kasaan ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kerma ja tarkista maku.

Nypi ruodot pois kalasta ja leikkaa annospalat. Paista kalafileet nahkapuoli alaspäin voissa kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Aja sauvasekoittimella ½ tiilipuntti ja 1 dl öljyä sekaisin. Valuta kankaan läpi. Mausta suolalla.

Aseta vihannesnopat lautasen pohjalle, kala päälle, valuta öljy reunoille ja liemi lautaselle.

Parhaat ruokaohjelmat