MasterChef Suomi: Koulun kalakeitto 2.0, Maritan resepti
MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.
Ainekset
- 1 kirjolohi
- Valkopippuria
- Hienoa merisuolaa
- Mustapippuria
- Pala fenkolia
- 2 sipulia
- Borges oliiviöljyä
- 2 perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 2 dl valkoviiniä
- Voita paistamiseen
- 2 dl kuohukermaa
- ½ punttia tilliä
Valmistusohje
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Fileoi kirjolohi. Pese ruoto, poista kidukset ja laita kattilaan veden (1 l) kanssa. Lisää sipuli, pala fenkolia, valkopippuria ja suolaa. Keitä lientä ilman kantta noin 45 minuuttia.
Kuori ja kuutioi pieniksi tasareunaisiksi nopiksi 2 perunaa, porkkana ja palsternakka. Ota talteen reunapalat. Pyöritä oliiviöljyssä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä pellille ja laita uuniin 225 c noin 20 minuuttia.
Kuori ja kuutioi sipuli. Laita tyhjään kattilaan oliiviöljyä, kuutioidun sipulin ja porkkanan, perunan ja palsternakan reunapalat. Freesaa, lisää n. 2 dl valkoviiniä ja anna kiehua hetki. Siivilöi joukkoon kalaliemi, keitä kasaan ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kerma ja tarkista maku.
Nypi ruodot pois kalasta ja leikkaa annospalat. Paista kalafileet nahkapuoli alaspäin voissa kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Aja sauvasekoittimella ½ tiilipuntti ja 1 dl öljyä sekaisin. Valuta kankaan läpi. Mausta suolalla.
Aseta vihannesnopat lautasen pohjalle, kala päälle, valuta öljy reunoille ja liemi lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti