Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Musikkalohi – Jennyn resepti

Julkaistu 05.04.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.

Ainekset

  • pussi pakastemustikoita
  • etikkaa
  • hunajaa
  • 400 g kirjolohta
  • nippu tilliä
  • 1 sitruuna
  • muutama peruna
  • 100 g turkkilaista jugurttia
  • 1 dl kuohukermaa
  • mausteet maun mukaan
  • suolaa ja pippuria
  • ruisleipää
  • öljyä

Valmistusohje

Lämmitä uuni 210 asteeseen, halkaise perunat ja hiero pintaan öljyä ja suolaa. Paahda perunoita 13-15min, kunnes kypsiä ja kauniin värisiä.

Laita mustikat kattilaan, lisää hunajaa ja etikkaa. Levitä seos kalan päälle ja anna maustua 30min. Pyyhi mustikat pois. Paista lohi voissa ja lisää suolaa pintaan. 

Vispaa kerma toisessa kulhossa, ja sekoita jugurtti, hunajaa, sitruunan kuorta ja mehua, reilusti suolaa ja mustapippuria sekä pieneksi hakattu tilli keskenään. Sekoita kerma seoksen joukkoon ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa lisää sitruunaa ja suolaa.

Kuutioi kurkut, lisää tilliä, 2rkl etikkaa ja 1 rkl hunajaa. Sekoita ja annan tekeytyä ainakin 10 min.

Paahda kylkeen ruisleipäviipale.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Kuhaa ja kukkakaalia – Sininen joukkueMasterChef: Lohta ja kasviksia – Joonaksen reseptiMasterChef: Soija-hunajalohi – Ellan reseptiMasterChef: Mustikkainen lohi – Petran reseptiMasterChef: Kuhaa ja mansikkaa – Jennyn reseptiMasterChef: Maitoperunat – Petran S:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti