Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef VIP: Peruna-fenkolikeittoa ja rapeita perunalastuja – Annan resepti

Sara Forsius / Mtv3
Julkaistu 27.04.2021 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef VIP -sarjan yhdeksännessä jaksossa tuli valmistaa annos perunasta.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Peruna-fenkolikeitto

  • 6 kpl Rosamundaa
  • 1 kpl Fenkolia
  • 1 kpl Sipulia
  • 2 rkl Voita
  • 5 dl Kasvislientä
  • 2 dl Kermaa
  • 4 oksaa Timjamia
  • Oliiviöljy
  • Suola

Rapeat perunat

  • 1 kpl Rosamunda
  • 2 dl Syväpaistoöljyä
  • Suola

Valmistusohje

Valmista keitto. Kuori perunat ja pilko isoiksi paloiksi. Pilko fenkoli ja sipuli. Kuullota vihanneksia voissa kattilassa. Lisää kasvisliemi ja timjamit. Kypsennä vihannekset pehmeiksi. Lisää kerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla.

Valmista rapeat perunat. Siivuta peruna ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinilla. Frittaa 180 asteisessa syväpaistoöljyssä, kunnes perunat ovat kullanruskeita. Nosta talouspaperilla kuivumaan ja mausta suolalla.

Kokoa annos. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa ja koristele yrteillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Taskuraputartar – Jonin reseptiMasterChef: Meribassia ja fenkolia – Heinin reseptiMasterChef VIP: Miskan Voimaannuttavan Voiset Voitaikinaleivokset – Miska Haakanan reseptiMasterChef VIP: Naudan ulkofilepihviä, tomaattipataa, paahdettuja vihanneksia ja kvinoaa – Joel Harkimon reseptiMasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja kauden vihanneksia ja bouillabaissen lientä – Volin reseptiMasterChef VIP: Merimiehen mummon kalakeitto – Minna Kuukan resepti
MasterChefPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti