Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalainen muikku-bentoboksi – Kristiinan resepti

Julkaistu 28.02.2023 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.

Raaka-aineet

  • 10kpl Muikkuja
  • 2dl Kantarelleja
  • Ruisjauhoja leivitykseen
  • Voita paistamiseen
  • 1tl Jauhettua valkopippuria
  • 1tl Kokonaisia maustepippureita
  • 1rkl Etikkaa
  • Sokeria
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1kpl Laakerinlehti
  • 1dl Kermaviiliä
  • 1kpl Sitruuna
  • Salaatteja, Herneenversoa, Kurkkua, Retiisiä, Karhunvatukoita, Tilliä, Ruiskaunokin kukkia

Valmistusohje

Perkaa muikut (osa fileiksi saakka, osasta pää ja sisälmykset pois). Pyyhi fileet, huuhtele toiset.

Mausta fileet suolalla ja ripottele fileille silputtua tilliä.

Valmista 1-2-3 liemi (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä). Mittaa kaikki kattilaan ja kiehauta. Ota lientä pieneen kulhoon kantarelleja varten.

Lisää kattilaan hieman murskattua maustepippuria ja laakerinlehti ja sipulilohkoja.

Rullaa fileet ja hauduta liemessä pienellä lämmöllä kypsäksi.

Mausta toinen osa muikuista suolalla ja valkopippurilla, pyöritä ruisjauhoissa ja paista voissa kypsiksi ja kauniin värisiksi.

Paista kantarellit voissa pannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita sienet ja etikkaliemi.

Valmista sitruunakastike sekoittamalla kermaviili, sitruuna, suola ja sokeri, mausta mustapippurilla.

Kokoa bentoboksi kauniisti leikatuista kasviksista ja salaatista, muikuista ja sitruunakastikekupista.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Ruskealla voilla maustettua nieriätartaria – Eevan reseptiMasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen reseptiMasterChef: Thaimaalainen lohikatkarapukeitto – Kristiinan reseptiPoro-Bento – Matiaksen reseptiHyvänolon kesäinen bentobox – Jonin reseptiMasterChef: Rapukeitto ja Rapuleipä – Kristiinan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti