Suomalainen muikku-bentoboksi – Kristiinan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps4_annos_Kristiina_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.

Raaka-aineet

  • 10kpl Muikkuja
  • 2dl Kantarelleja
  • Ruisjauhoja leivitykseen
  • Voita paistamiseen
  • 1tl Jauhettua valkopippuria
  • 1tl Kokonaisia maustepippureita
  • 1rkl Etikkaa
  • Sokeria
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1kpl Laakerinlehti
  • 1dl Kermaviiliä
  • 1kpl Sitruuna
  • Salaatteja, Herneenversoa, Kurkkua, Retiisiä, Karhunvatukoita, Tilliä, Ruiskaunokin kukkia

Valmistusohje

Perkaa muikut (osa fileiksi saakka, osasta pää ja sisälmykset pois). Pyyhi fileet, huuhtele toiset.

Mausta fileet suolalla ja ripottele fileille silputtua tilliä.

Valmista 1-2-3 liemi (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä). Mittaa kaikki kattilaan ja kiehauta. Ota lientä pieneen kulhoon kantarelleja varten.

Lisää kattilaan hieman murskattua maustepippuria ja laakerinlehti ja sipulilohkoja.

Rullaa fileet ja hauduta liemessä pienellä lämmöllä kypsäksi.

Mausta toinen osa muikuista suolalla ja valkopippurilla, pyöritä ruisjauhoissa ja paista voissa kypsiksi ja kauniin värisiksi.

Paista kantarellit voissa pannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita sienet ja etikkaliemi.

Valmista sitruunakastike sekoittamalla kermaviili, sitruuna, suola ja sokeri, mausta mustapippurilla.

Kokoa bentoboksi kauniisti leikatuista kasviksista ja salaatista, muikuista ja sitruunakastikekupista.

Parhaat ruokaohjelmat