MasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin resepti

MasterChef23_EPS04_annos_ISABEL_kuva_juuli_aschan_sveins_4474

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.

Ainekset

  • 350 g salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • ½ tl sokeria
  • Ripaus hienoa merisuolaa & mustapippuria
  • 1 kananfilee
  • 1 purjo

Valmistusohje

Kuori ja hienonna salottisipulit ja 1 valkosipulin kynsi. Kuullota sipuleita pannulla n. 10min kunnes ne pehmenevät. Lisää kuohukerma ja sokeri. Anna hautua kunnes kerma on imeytynyt sipuleihin. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita sipulit blenderiin ja laita täydelle teholle n. 1 minuutiksi. Laita pyree pursotinpussiin ja purista lautaselle.

Paista kananfileet runsaassa öljyssä ja lisää joukkoon 2 murskattua valkosipulin kynttä. 

Halkaise purjosta n. 3 lehteä, pilko hienoksi ja lisää kulhoon. Lisää joukkoon n. 1 dl rypsiöljyä ja tehosekoittimella vedä sileäksi. Ota kankainen harso ja kulho, laita harso kulhon päälle ja kaada sisältö siitä läpi. Näin ollen harson läpi valuu vain öljy.

Leikkaa purjon toisesta päästä 3 viipaletta ja friteeraa ne kuumassa öljyssä n. 3 minuutin ajan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!