MasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.
Ainekset
- 350 g salottisipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl kuohukermaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl rypsiöljyä
- ½ tl sokeria
- Ripaus hienoa merisuolaa & mustapippuria
- 1 kananfilee
- 1 purjo
Valmistusohje
Kuori ja hienonna salottisipulit ja 1 valkosipulin kynsi. Kuullota sipuleita pannulla n. 10min kunnes ne pehmenevät. Lisää kuohukerma ja sokeri. Anna hautua kunnes kerma on imeytynyt sipuleihin. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita sipulit blenderiin ja laita täydelle teholle n. 1 minuutiksi. Laita pyree pursotinpussiin ja purista lautaselle.
Paista kananfileet runsaassa öljyssä ja lisää joukkoon 2 murskattua valkosipulin kynttä.
Halkaise purjosta n. 3 lehteä, pilko hienoksi ja lisää kulhoon. Lisää joukkoon n. 1 dl rypsiöljyä ja tehosekoittimella vedä sileäksi. Ota kankainen harso ja kulho, laita harso kulhon päälle ja kaada sisältö siitä läpi. Näin ollen harson läpi valuu vain öljy.
Leikkaa purjon toisesta päästä 3 viipaletta ja friteeraa ne kuumassa öljyssä n. 3 minuutin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka