MasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.
Ainekset
- 350 g salottisipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl kuohukermaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl rypsiöljyä
- ½ tl sokeria
- Ripaus hienoa merisuolaa & mustapippuria
- 1 kananfilee
- 1 purjo
Valmistusohje
Kuori ja hienonna salottisipulit ja 1 valkosipulin kynsi. Kuullota sipuleita pannulla n. 10min kunnes ne pehmenevät. Lisää kuohukerma ja sokeri. Anna hautua kunnes kerma on imeytynyt sipuleihin. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita sipulit blenderiin ja laita täydelle teholle n. 1 minuutiksi. Laita pyree pursotinpussiin ja purista lautaselle.
Paista kananfileet runsaassa öljyssä ja lisää joukkoon 2 murskattua valkosipulin kynttä.
Halkaise purjosta n. 3 lehteä, pilko hienoksi ja lisää kulhoon. Lisää joukkoon n. 1 dl rypsiöljyä ja tehosekoittimella vedä sileäksi. Ota kankainen harso ja kulho, laita harso kulhon päälle ja kaada sisältö siitä läpi. Näin ollen harson läpi valuu vain öljy.
Leikkaa purjon toisesta päästä 3 viipaletta ja friteeraa ne kuumassa öljyssä n. 3 minuutin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan