Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin resepti

Julkaistu 27.02.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.

Ainekset

  • 350 g salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • ½ tl sokeria
  • Ripaus hienoa merisuolaa & mustapippuria
  • 1 kananfilee
  • 1 purjo

Valmistusohje

Kuori ja hienonna salottisipulit ja 1 valkosipulin kynsi. Kuullota sipuleita pannulla n. 10min kunnes ne pehmenevät. Lisää kuohukerma ja sokeri. Anna hautua kunnes kerma on imeytynyt sipuleihin. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita sipulit blenderiin ja laita täydelle teholle n. 1 minuutiksi. Laita pyree pursotinpussiin ja purista lautaselle.

Paista kananfileet runsaassa öljyssä ja lisää joukkoon 2 murskattua valkosipulin kynttä. 

Halkaise purjosta n. 3 lehteä, pilko hienoksi ja lisää kulhoon. Lisää joukkoon n. 1 dl rypsiöljyä ja tehosekoittimella vedä sileäksi. Ota kankainen harso ja kulho, laita harso kulhon päälle ja kaada sisältö siitä läpi. Näin ollen harson läpi valuu vain öljy.

Leikkaa purjon toisesta päästä 3 viipaletta ja friteeraa ne kuumassa öljyssä n. 3 minuutin ajan.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kananpoika maatilalla, Samulin reseptiMasterChef Suomi: Lempeän tulinen kasvissosekeitto, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Koulun kalakeitto 2.0, Maritan reseptiMasterChef: BangBang kana – Petra V:n reseptiMasterChef: Naudan Ribeye-pihvi – Santun reseptiMasterChef: Grillattu Naudan Entrecote-pihvi – Ellan resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti