MasterChef: Mustikkainen lohi – Petran resepti
MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.
Ainekset
- 100 g lohta
- 1 dl mustikoita
- ¼ kurkku
- 1 sitruuna
- 1/2 puntti tilliä
- 1 porkkana
- tomaatti
- 100 g voita
- 3 perunaa
- 1 dl kermaa
- sipulia
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Leikkaa tomaatti lohkoiksi, porkkana puoliksi, kuutioi sipuli, leikkaa kurkku mandolinilla ohueksi.
Paahda tomaatteja oliiviöljyssä 220 asteessa kiertoilmassa kunnes paahtuneita.
Leikkaa lohi annospaloiksi ja hiero pintaan mustikkaa, suolaa, voita ja sitruunankuorta. Kääri kelmuun, laita kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia. Voit myös laittaa lohen sous vide laitteeseen 53 asteeseen noin 20 minuutiksi.
Keitä perunat. Marinoi kurkut sokerissa, etikassa, tillissä, suolassa ja sitruunan kuoressa.
Tee kastike lisäämällä voita ja sipulit kattilaan. Kuullota. Lisää etikkaa ja sitruunan mehua ja vettä. Keitä hetki kasaan. Kiehauta ja lisää kuutio kerrallaan voita, kunnes kastike saostuu. Lisää suolaa ja maista ja mausta. Voit lisätä lopuksi vielä tilkan kermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka