MasterChef: Mustikkainen lohi – Petran resepti

mc_eps10_annos_petra_v_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.

Ainekset

  • 100 g lohta
  • 1 dl mustikoita
  • ¼ kurkku
  • 1 sitruuna
  • 1/2 puntti tilliä
  • 1 porkkana
  • tomaatti
  • 100 g voita
  • 3 perunaa
  • 1 dl kermaa
  • sipulia
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Leikkaa tomaatti lohkoiksi, porkkana puoliksi, kuutioi sipuli, leikkaa kurkku mandolinilla ohueksi.

Paahda tomaatteja oliiviöljyssä 220 asteessa kiertoilmassa kunnes paahtuneita.

Leikkaa lohi annospaloiksi ja hiero pintaan mustikkaa, suolaa, voita ja sitruunankuorta. Kääri kelmuun, laita kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia. Voit myös laittaa lohen sous vide laitteeseen 53 asteeseen noin 20 minuutiksi.

Keitä perunat.  Marinoi kurkut sokerissa, etikassa, tillissä, suolassa ja sitruunan kuoressa.

Tee kastike lisäämällä voita ja sipulit kattilaan. Kuullota. Lisää etikkaa ja sitruunan mehua ja vettä. Keitä hetki kasaan. Kiehauta ja lisää kuutio kerrallaan voita, kunnes kastike saostuu. Lisää suolaa ja maista ja mausta. Voit lisätä lopuksi vielä tilkan kermaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.