Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkanapihvit kermassa haudutettujen mustajuurien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Porkkanapihvit ovat parhaimmillaan, kun ne ruskistetaan ensin pannulla ja kypsennetään sitten uunissa valmiiksi. Lisukkeena maistuvat mustajuuret ja keitetyt perunat.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 4 porkkanaa
  • 2 perunaa
  • 1-2 munaa
  • 1/4 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • suolaa ja pippuria
  • ½ kg mustajuuria
  • 1 litra sitruunalla maustettua vettä
  • 1-3 dl kermaa
  • jauhettua muskottipähkinää
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori porkkanat ja perunat ja raasta raastinraudan hienolla terällä kulhoon. Riko munat ja sekoita auringonkukansiementen, mausteiden ja juuresraasteen kanssa taikinaksi. Muotoile taikinasta 12 pyöreää pihviä ja ruskista ne voissa. Pane pihvit voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja kypsennä uunissa noin kuusi minuuttia.

2. Huuhtele mustajuurista multa ja hiekka juoksevan veden alla. Kuori ja leikkaa mustajuuret viiden sentin paloiksi. Pane palat heti sitruunalla maustettuun veteen, jotta ne eivät tummu.

3. Keitä mustajuuret kermassa. Mittaa kattilaan aluksi 1-2 desilitraa kermaa ja lisää kermaa tarvittaessa keittämisen aikana. Keitä mustajuuria 5-10 minuuttia, jolloin ne pehmenevät, mutta pysyvät napakoina. Mausta suolalla ja pippurilla sekä ripauksella jauhettua muskottia.

Lisää aiheesta:

Sieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin keraHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraGlaseerattuja juureksia ja paistettuja sieniäPienet lindströminpihvit kermakastikkeessaHäränrintaa ja juuressosettaKevyet punajuuri-jauhelihapihvit
KasvispihvitGluteenitonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispihvit
  • 11.08.202313:51
    Kesäkurpitsa

    Kesäkurpitsa-fetapihvit: Helppo ja edullinen ruoka kesäkurpitsasta!

  • 08.06.201807:20
    Pitaleivät

    Grillatut nyhtökaurapihvit pitataskussa, kaali-omenasalaattia ja sweet chili- majoneesi

  • 08.02.201616:43
    kaupalliset

    Juurespannaripihvit paprikarenkaissa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kasvispihvit kermaviilikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Sellerileike