MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 3 kpl Fenkolia
- 100 g Purjoa
- 1 kpl Omena
- 2 rkl Voita
- 5 dl Kermaa
- 2 rkl Omenaviinietikkaa
- 3 kpl Salottisipulia
- 2 dl Kantarelleja
- 1 Kokonainen meribassi
- Rucolaa
Valmistusohje
Kuullotta kattilassa voissa fenkoli, purjo ja omena. Lisää kerma ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes raaka-aineet pehmenevät. Soseuta pyree tehosekoittimessa ja mausta omenaviinietikalla, sekä suolalla ja pippurilla.
Pilko salottisipuli pieneksi. Kuullota sipuli voissa pannulla, ja lisää revityt puhdistetut kantarellit. Paista sieniä niin kauan, kunnes neste haihtuu. Lisää kerma ja keitä kastike kasaan miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita fenkolista jääneet haituvat taitetun talouspaperin väliin. Kuivaa mikrossa 30 sekuntia, kunnes kuivuvat niin, että saat murennettua pölyksi.
Mausta rucolan lehtiä oliiviöljyllä, etikalla, suolalla ja sokerilla. Perkaa meribassi fileiksi. Paista kalaa kuumalla pannulla ruskistetussa voissa muutama minuutti per puoli. Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!