Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Meribassia ja fenkolia – Heinin resepti

Julkaistu 14.03.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.

Ainekset

  • 3 kpl Fenkolia
  • 100 g Purjoa
  • 1 kpl Omena
  • 2 rkl Voita
  • 5 dl Kermaa
  • 2 rkl Omenaviinietikkaa
  • 3 kpl Salottisipulia
  • 2 dl Kantarelleja
  • 1 Kokonainen meribassi
  • Rucolaa

Valmistusohje

Kuullotta kattilassa voissa fenkoli, purjo ja omena. Lisää kerma ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes raaka-aineet pehmenevät. Soseuta pyree tehosekoittimessa ja mausta omenaviinietikalla, sekä suolalla ja pippurilla.

Pilko salottisipuli pieneksi. Kuullota sipuli voissa pannulla, ja lisää revityt puhdistetut kantarellit. Paista sieniä niin kauan, kunnes neste haihtuu. Lisää kerma ja keitä kastike kasaan miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita fenkolista jääneet haituvat taitetun talouspaperin väliin. Kuivaa mikrossa 30 sekuntia, kunnes kuivuvat niin, että saat murennettua pölyksi.

Mausta rucolan lehtiä oliiviöljyllä, etikalla, suolalla ja sokerilla. Perkaa meribassi fileiksi. Paista kalaa kuumalla pannulla ruskistetussa voissa muutama minuutti per puoli. Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Myskikurpitsarisotto – Pietarin reseptiMasterChef: Kalmaria ja Sitruunarisottoa – Saijan reseptiMasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin reseptiMasterChef: Kuhaa ja sipulia – Niklaksen reseptiMasterChef VIP: Peruna-fenkolikeittoa ja rapeita perunalastuja – Annan reseptiMakujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeitto
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti