Liekitetty porsaanseläke viskikastikkeessa
Tämä on oikea juhlaruoka. Liha liekitetään viskissä ja tarjotaan rusinoin maustetussa viskikastikkeessa. Jos haluat vielä enemmän luksusta, käytä härän- tai hirvenfileetä porsaan sijaan. Tarjoillaan esimerkiksi lohkoperunoiden ja värikkäiden vihannesten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 800 g porsaanseläkettä
- 1 ½ tl suolaa
- 3 maustemitallista jauhettua mustapippuria
- 1 tl kuivattua timjamia
Viskikastike
- 2+1 rkl voita
- 1 ½ dl rusinoita
- ½ dl viskiä
- 3 dl crème fraichea (ranskankermaa)
- 2 tl vasikanfondia
Valmistusohje
1. Puhdista filee. Jaa se neljään yhtä suureen osaan. Mausta liha suolalla, pippurilla ja timjamilla.
2. Ota esiin voi, rusinat, viski, ranskankerma ja vasikanfondi, sillä liekitys ja kastikkeen valmistus tehdään nopeasti. Kuumenna paistinpannu oikein kuumaksi ja sulata voi pähkinänruskeaksi. Laita lihat pannulle ja paista 4 minuuttia kummaltakin puolelta. Lisää rusinat. Kaada päälle viski ja sytytä se varoen tulitikulla. Odota, kunnes alkoholi on sammunut ja nosta lihat pannulta. Pidä lihat lämpiminä.
3. Lisää ranskankerma pannulle ja anna kiehahtaa. Lisää vasikanfondi, mausta suolalla ja muutamalla viskitipalla. Kiillota kastike ruokalusikallisella voita. Asettele lihat ja lisukkeet kauniisti lautasille ja valuta päälle kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta