Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistetut kyljykset uuniperunoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 porsaankyljystä
  • 8 keskikokoista perunaa
  • 20 ruusukaalia
  • 2 dl häränlientä (kuutiosta)
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 1 rkl ranskalaista sinappia
  • 25 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat, mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla ja penslaa 1 rkl voita. Ruskista perunat kullanruskeiksi paistinpannussa ja laita uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 10-15 minuuttia.

2. Keitä ruusukaalit pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Mausta kyljykset suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla ja paista ne keskilämmöllä 3-5 minuuttia molemmin puolin.

3. Nosta kyljykset pannusta. Kaada liemi kastikekattilaan ja anna kiehua 1 minuutti. Lisää ranskankerma ja ranskalainen sinappi, vatkaa ja keitä kokoon kastikkeeksi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Tarjoile kyljykset sinappikastikkeen, perunoiden ja ruusukaalin kera.

Kyljyksistä tulee erityisen hyviä ranskankermasta ja ranskalaisesta sinapista tehdyn kastikkeen kera. Älä valitse liian kevyttä lihaa, kunnon rasvareunus antaa kyljykselle makua, ja sen voi helposti leikata pois, kun liha on lautasella. Kyljysten tulee painaa 150-200 g kappale, jotta niistä saa kunnon annoksen.

Lisää aiheesta:

Merimiespihvit naudan sisäpaististaPorsaankyljys RobèrtPorsaanfilee viherpippurikastikkeellaLampaankyljykset juurespyttipannun ja ruusukaalin keraSunnuntaikyljyksetVasikanpaisti tillikastikkeessa
PorsaankyljyksetPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset
  • 28.09.201707:27
    Omenat

    Paistettua omenaa ja possua

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Homejuustokyljykset sienipedillä

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kyljykset curryn ja banaanin kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paneroidut porsaankyljykset, ananassalsaa ja perunamuusia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaankyljykset saksanpähkinäkastikkeella