Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

MicrosoftTeams-image (28)
MTV

Kari Aihisen ohjeella teet täydellisen mureaa viljaporsaan uunilihaa helposti.

  • Aktiivinen valmistusaika: 15min
  • Kokonaisvalmistusaika: 10h 15min
  • Annosmäärä: 4

Ainekset

  • 1kg/1 kpl viljaporsaan uuniliha
  • 1-2 keltasipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • Timjamia
  • 3 l vettä
  • 30-60 g merisuolaa
  • rypsiöljyä

Valmistusohje

Murea porsaan uuniliha valmistuu näin:

  1. Ruskista raa'an lihan pinnat paistinpannulla rypsiöljyssä. Siirrä liha isoon uunivuokaan/pataan.
  2. Kuori ja leikkaa sipulit paloiksi. Kuullota sipuleita pannulla porsaan rasvassa. Lisää vesi ja mausteet. Kiehauta.
  3. Yhdistä kaikki raaka-aineet uunivuokaan ja hauduta folion/kannen alla 80-100 asteisessa uunissa noin 8-10 tuntia tai kunnes liha on hajoavan mureaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja