Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa
![Copyright: MTV. MicrosoftTeams-image (28)](https://im.mtvuutiset.fi/image/8332678/landscape16_9/1600/900/f70b7d244bf911b8e646b7750a4f8373/Kh/microsoftteams-image-28.jpg)
MTV
Julkaistu
Kari Aihisen ohjeella teet täydellisen mureaa porsaan uunilihaa helposti.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 10h 15min
- Annosmäärä: 4
Ainekset
- 1kg/1 kpl porsaan uuniliha
- 1-2 keltasipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 10 kokonaista mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- Timjamia
- 3 l vettä
- 30-60 g merisuolaa
- rypsiöljyä
Valmistusohje
Murea porsaan uuniliha valmistuu näin:
- Ruskista raa'an lihan pinnat paistinpannulla rypsiöljyssä. Siirrä liha isoon uunivuokaan/pataan.
- Kuori ja leikkaa sipulit paloiksi. Kuullota sipuleita pannulla porsaan rasvassa. Lisää vesi ja mausteet. Kiehauta.
- Yhdistä kaikki raaka-aineet uunivuokaan ja hauduta folion/kannen alla 80-100 asteisessa uunissa noin 8-10 tuntia tai kunnes liha on hajoavan mureaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka