Liekitetyt pippuripihvit

Tämä ruoka on kuin paremmastakin ravintolasta. Jos liekittäminen tuntuu hankalalta, voit jättää sen tekemättäkin. Kun liekität, muista pysyä etäällä liesituulettimesta. Pidä vieressä isoa kantta, jolla voit sammuttaa liekit nopeasti.

4 annosta

  • 4 x 180 g häränfileetä
  • 3 dl vahvaa lihalientä
  • 1 rkl hienonnettua sipulia
  • ½ dl kuivaa madeiraviiniä
  • ½ tl tuoretta rakuunaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1-2 rkl rouhittua viherpippuria
  • 1 rkl konjakkia
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kastike Kuori ja hienonna sipuli. Lisää lihaliemeen hienonnettu sipuli, madeira ja rakuuna, Kiehauta ja keitä kokoon, kunnes lientä on jäljellä noin 1½ dl. Lisää kerma ja hauduta, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Siivilöi kastike ja mausta viherpippurilla.

2. Mausta pihvit karkeaksi jauhetulla mustapippurilla kauttaaltaan. Paista kuumalla pannulla 3-4 minuuttia molemmin puolin. Nosta pannu levyltä, kaada pihvien päälle konjakkia ja sytytä.

3. Annostele pihvit lämpimille lautasille ja sekoita paistoliemi kastikkeeseen. Mausta suolalla ja halutessasi konjakkitilkalla. Kaada pihvien päälle tilkka kastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja