Liekitetyt pippuripihvit
Tämä ruoka on kuin paremmastakin ravintolasta. Jos liekittäminen tuntuu hankalalta, voit jättää sen tekemättäkin. Kun liekität, muista pysyä etäällä liesituulettimesta. Pidä vieressä isoa kantta, jolla voit sammuttaa liekit nopeasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 4 x 180 g häränfileetä
- 3 dl vahvaa lihalientä
- 1 rkl hienonnettua sipulia
- ½ dl kuivaa madeiraviiniä
- ½ tl tuoretta rakuunaa
- 3 dl kuohukermaa
- 1-2 rkl rouhittua viherpippuria
- 1 rkl konjakkia
- suolaa ja mustapippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kastike Kuori ja hienonna sipuli. Lisää lihaliemeen hienonnettu sipuli, madeira ja rakuuna, Kiehauta ja keitä kokoon, kunnes lientä on jäljellä noin 1½ dl. Lisää kerma ja hauduta, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Siivilöi kastike ja mausta viherpippurilla.
2. Mausta pihvit karkeaksi jauhetulla mustapippurilla kauttaaltaan. Paista kuumalla pannulla 3-4 minuuttia molemmin puolin. Nosta pannu levyltä, kaada pihvien päälle konjakkia ja sytytä.
3. Annostele pihvit lämpimille lautasille ja sekoita paistoliemi kastikkeeseen. Mausta suolalla ja halutessasi konjakkitilkalla. Kaada pihvien päälle tilkka kastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa