Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Liekitetyt pippuripihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 4 x 180 g häränfileetä
  • 3 dl vahvaa lihalientä
  • 1 rkl hienonnettua sipulia
  • ½ dl kuivaa madeiraviiniä
  • ½ tl tuoretta rakuunaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1-2 rkl rouhittua viherpippuria
  • 1 rkl konjakkia
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kastike Kuori ja hienonna sipuli. Lisää lihaliemeen hienonnettu sipuli, madeira ja rakuuna, Kiehauta ja keitä kokoon, kunnes lientä on jäljellä noin 1½ dl. Lisää kerma ja hauduta, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Siivilöi kastike ja mausta viherpippurilla.

2. Mausta pihvit karkeaksi jauhetulla mustapippurilla kauttaaltaan. Paista kuumalla pannulla 3-4 minuuttia molemmin puolin. Nosta pannu levyltä, kaada pihvien päälle konjakkia ja sytytä.

3. Annostele pihvit lämpimille lautasille ja sekoita paistoliemi kastikkeeseen. Mausta suolalla ja halutessasi konjakkitilkalla. Kaada pihvien päälle tilkka kastiketta.

Lisää aiheesta:

Porsaankyljys RobèrtUlkofilee punaviinikastikkeessaPannupihvit sipuliliemessäPippuripihvit konjakkikastikkeessaPannupihvi kantarellikastikkeen keraSuikaloitu lehtipihvi sinappikastikkeessa
PippuripihviKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tämä ruoka on kuin paremmastakin ravintolasta. Jos liekittäminen tuntuu hankalalta, voit jättää sen tekemättäkin. Kun liekität, muista pysyä etäällä liesituulettimesta. Pidä vieressä isoa kantta, jolla voit sammuttaa liekit nopeasti.

Tuoreimmat aiheesta

Pippuripihvi
  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Liekitetty pippuripihvi ja yrtti-paahtoperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Liekitetyt pippuripihvit

  • 18.02.201300:00
    Ystävänpäivä

    Pippuripihvi ja sukiyaki

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pippuripihvit konjakkikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pippuripihvit