Itämainen kinkkupata

Nopeaa, herkullista ja kevyttä ruokaa saat, kun keität lihan marinadissa ruskistamatta sitä ensin rasvassa. Sianlihassa rasva näkyy selvästi, joten se on helppo leikata pois. Jos pidät tulisesta ruoasta, lisää chilin määrää.

4 hengelle

  • 4 annosta pennepastaa
  • 400 g kinkkua (tai sian lapaa)
  • 1 purjo
  • 1 vihreä paprika
  • 1 oranssi tai punainen paprika
  • 3 dl appelsiinimehua
  • 5 rkl kiinalaista soijakastiketta
  • 1 rkl inkivääriä jauhettuna
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl suolaa
  • 1-2 maustemittaa chilijauhetta

Valmistusohje

1. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Halkaise purjo, huuhtele lehtien välit ja suikaloi. Puolita paprikat, poista siemenet ja kalvot, suikaloi malto.

2. Laita kattilaan appelsiinimehu, soija, inkivääri, fariini, murskattu valkosipulinkynsi, suola ja chilijauhe, kiehauta. Nosta liha liemeen ja keitä 10 minuuttia.

3. Lisää purjo- ja paprikasuikaleet ja keitä vielä 10 minuuttia. Tarjoile pata pasta ja salaatin kanssa. Tuo tarjolle myös chilikastiketta niille, jotka haluavat ruoastaan tulisempaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.