Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itämainen kinkkupata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 hengelle

  • 4 annosta pennepastaa
  • 400 g kinkkua (tai sian lapaa)
  • 1 purjo
  • 1 vihreä paprika
  • 1 oranssi tai punainen paprika
  • 3 dl appelsiinimehua
  • 5 rkl kiinalaista soijakastiketta
  • 1 rkl inkivääriä jauhettuna
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl suolaa
  • 1-2 maustemittaa chilijauhetta

Valmistusohje

1. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Halkaise purjo, huuhtele lehtien välit ja suikaloi. Puolita paprikat, poista siemenet ja kalvot, suikaloi malto.

2. Laita kattilaan appelsiinimehu, soija, inkivääri, fariini, murskattu valkosipulinkynsi, suola ja chilijauhe, kiehauta. Nosta liha liemeen ja keitä 10 minuuttia.

3. Lisää purjo- ja paprikasuikaleet ja keitä vielä 10 minuuttia. Tarjoile pata pasta ja salaatin kanssa. Tuo tarjolle myös chilikastiketta niille, jotka haluavat ruoastaan tulisempaa.

Nopeaa, herkullista ja kevyttä ruokaa saat, kun keität lihan marinadissa ruskistamatta sitä ensin rasvassa. Sianlihassa rasva näkyy selvästi, joten se on helppo leikata pois. Jos pidät tulisesta ruoasta, lisää chilin määrää.

Lisää aiheesta:

Riisiä vihannesten ja kasslerin keraPotkapataUnkarilainen gulassiInkiväärinen sianlihapataSuikalepihvit mausteisessa kastikkeessaLiha-kesäkurpitsapata
PorsaanlihapataLiharuokaKananmunatonLaktoositonPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata
  • 14.01.202213:58
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

  • 10.09.202114:55
    Kassler

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Itämainen kinkkupata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ylikypsää possua ja lämmintä kasvispaistosta