Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kylkipaistia amerikkalaisittain

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 ½ tuoretta, paksua kylkipaistia
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • 4 kokonaista mustapippuria
  • halutessasi, 4 rkl hickoryöljyä
  • 2 rkl suolaa
  • ½ l kivettömiä luumuja
  • 1 ½ l kanalientä
  • 1 ½ dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sambal oelekia
  • 1 rkl sambal badjakia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli karkeasti, puhdista porkkana ja paloittele. Laita kylkipaisti kattilaan, lisää vettä niin että liha juuri peittyy, lisää vihannekset ja laakerinlehdet, maustepippurit ja mustapippurit sekä halutessasi hickoryöljy, ja keitä kannen alla n. 1 tunti tai kunnes liha alkaa irrota luista. Anna paistin jäähtyä liemessään kylmässä.

2. Paloittele paisti luiden välistä, suolaa. Laita palat pellille ja paista uunissa täydellä lämmöllä. Ne eivät saa palaa, mutta niistä pitää tulla rapeita.

3. Kastike: Paloittele luumut sentinkokoisiksi paloiksi, laita ne kanaliemeen, kaada mukaan viinietikka ja mausta sambalilla. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 1-1 ½ tuntia, sekoittele välillä. Suurusta kastike vatkaamalla lopuksi luumut rikki. Jos kastike on liian löysää, keitä sitä kokoon ilman kantta samalla sekoittaen.

Yhdysvalloissa on tavallista keittää kylkipaisti ennen uunissa paistamista. Se on erinomainen tapa saada paistista murea ja maukas sekä mehukas. Kaalisalaatti ja lohkoperunat ovat klassisia lisukkeita.

Lisää aiheesta:

Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikkoTexas chiliVanhanajan linnapaistiMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinPorsaanpaistia ja punakaaliaKatalonialainen lammaspata
SiankylkiKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punakaalia viherhomejuustolla ja siankyljellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Läskisipsit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattu siansivu, perunapyörykät ja punasipulimarmeladi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hunajapaistettua siankylkeä pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Glaseerattu kylkipaisti punakaalin kera