Kylkipaistia amerikkalaisittain

Yhdysvalloissa on tavallista keittää kylkipaisti ennen uunissa paistamista. Se on erinomainen tapa saada paistista murea ja maukas sekä mehukas. Kaalisalaatti ja lohkoperunat ovat klassisia lisukkeita.

Neljälle

  • 1 ½ tuoretta, paksua kylkipaistia
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • 4 kokonaista mustapippuria
  • halutessasi, 4 rkl hickoryöljyä
  • 2 rkl suolaa
  • ½ l kivettömiä luumuja
  • 1 ½ l kanalientä
  • 1 ½ dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sambal oelekia
  • 1 rkl sambal badjakia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli karkeasti, puhdista porkkana ja paloittele. Laita kylkipaisti kattilaan, lisää vettä niin että liha juuri peittyy, lisää vihannekset ja laakerinlehdet, maustepippurit ja mustapippurit sekä halutessasi hickoryöljy, ja keitä kannen alla n. 1 tunti tai kunnes liha alkaa irrota luista. Anna paistin jäähtyä liemessään kylmässä.

2. Paloittele paisti luiden välistä, suolaa. Laita palat pellille ja paista uunissa täydellä lämmöllä. Ne eivät saa palaa, mutta niistä pitää tulla rapeita.

3. Kastike: Paloittele luumut sentinkokoisiksi paloiksi, laita ne kanaliemeen, kaada mukaan viinietikka ja mausta sambalilla. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 1-1 ½ tuntia, sekoittele välillä. Suurusta kastike vatkaamalla lopuksi luumut rikki. Jos kastike on liian löysää, keitä sitä kokoon ilman kantta samalla sekoittaen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.