Pannupihvi kantarellikastikkeen kera

Tämä on pannupihvin hieman hienompi versio, johon käytetään munankeltuaista ja kermaa. Pihvien seuraksi sopii kantarellikastike, joka antaa herkullisen maun miedolle jauhelihalle. Jos haluat kastikkeesta kevyemmän, käytä kerman ja soijan sijaan 2 dl lihalientä.

4 annosta

  • 400 g naudan- tai sika-nautajauhelihaa
  • 2 munankeltuaista
  • suolaa
  • ½ nelimaustetta tai maustepippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl voita tai margariinia

Kastike

  • 200-300 g kantarelleja
  • 1 rkl voita
  • 1 pieni sipuli
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kuohukermaa + soijaa
  • suolaa ja mahd. valkopippuria
  • persiljaa koristeeksi

Valmistusohje

1. Kastike: Puhdista kantarellit, puolita suurimmat. Kuori ja hienonna sipuli .Anna sienten "hikoilla" paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Nosta lämpöä ja lisää voi, anna tiristä hetken ja lisää sitten sipuli. Ripottele päälle jauhot ja sekoita, lisää neste ja keitä muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Pihvit: Sekoita jauhelihaan keltuaiset, suola ja nelimauste. Lisää kerma vähän kerrallaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja muotoile kahdeksan pihviä vedellä kostutetuin käsin.

3. Paista pihvit voissa keskilämmöllä, noin viisi minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta pihvit lämpimälle tarjoiluvadille ja kaada kastike niiden päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!