Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pannupihvi kantarellikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 400 g naudan- tai sika-nautajauhelihaa
  • 2 munankeltuaista
  • suolaa
  • ½ nelimaustetta tai maustepippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl voita tai margariinia

Kastike

  • 200-300 g kantarelleja
  • 1 rkl voita
  • 1 pieni sipuli
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kuohukermaa + soijaa
  • suolaa ja mahd. valkopippuria
  • persiljaa koristeeksi

Valmistusohje

1. Kastike: Puhdista kantarellit, puolita suurimmat. Kuori ja hienonna sipuli .Anna sienten "hikoilla" paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Nosta lämpöä ja lisää voi, anna tiristä hetken ja lisää sitten sipuli. Ripottele päälle jauhot ja sekoita, lisää neste ja keitä muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Pihvit: Sekoita jauhelihaan keltuaiset, suola ja nelimauste. Lisää kerma vähän kerrallaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja muotoile kahdeksan pihviä vedellä kostutetuin käsin.

3. Paista pihvit voissa keskilämmöllä, noin viisi minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta pihvit lämpimälle tarjoiluvadille ja kaada kastike niiden päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Tämä on pannupihvin hieman hienompi versio, johon käytetään munankeltuaista ja kermaa. Pihvien seuraksi sopii kantarellikastike, joka antaa herkullisen maun miedolle jauhelihalle. Jos haluat kastikkeesta kevyemmän, käytä kerman ja soijan sijaan 2 dl lihalientä.

Lisää aiheesta:

Lohta tillikastikkeen ja pommes duchessien keraGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraPienet lindströminpihvit kermakastikkeessaRiistapihvit ja piparjuurikastikePannupihvit sipuliliemessäTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaa
PannupihviSienisatoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pannupihvi
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pannupihvit sipulin kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pannupihvi ja sipuliliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suutarinlaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pannupihvit sipuliliemessä

  • 18.02.201300:00
    Sienisato

    Pannupihvi kantarellikastikkeen kera