Merimiespihvit naudan sisäpaistista

Ruskistettu naudanliha, olut ja perunat antavat tälle perinteiselle merimiesruoalle sen omaperäisen, hieman karvaan maun.

4 annosta

  • 500 g naudan sisäpaistia
  • 5 keskikokoista sipulia
  • 2 rkl voita
  • 2 tl suolaa
  • vastajauhettua valkopippuria
  • 3 dl lihalientä
  • 15 keskikokoista perunaa
  • 2 porkkanaa
  • pieni pullo olutta
  • 2 laakerinlehteä
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit ja ruskista viipaleet hitaasti voissa. Huuhdo pannu vesitilkalla ja ota liemi talteen. Nuiji liha, leikkaa leveiksi ja ohuiksi viipaleiksi ja ruskista pienissä erissä. Mausta ruskistetut lihat. Huuhdo pannu lihaliemellä ja ota liemi talteen.

2. Kuori ja viipaloi perunat ja porkkanat ja pane ne kerroksittain pataan lihojen kanssa. Pane alimpaan ja ylimpään kerrokseen vain perunoita. Mausta kerrosten välit suolalla ja pippurilla. Lisää lihaliemi, olut ja laakerinlehdet.

3. Kuumenna uuni noin 200 asteeseen ja kypsennä pataa kannen alla noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ja porkkanat ovat läpikypsiä. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa ja tarjoa suoraan padasta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.