Gretan pihvi

Gretan pihvi on muunnelma ruotsalaisklassikosta Rydbergin pihvistä. Se maustetaan ranskalaisella sinapilla ja tarjoillaan maukkaan kastikkeen ja raakapaistettujen perunakuutioiden kanssa.

Neljälle

  • 500 g pihvilihaa (esim. naudan sisäpaisti, ulkofilee)
  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 1 sipuli
  • 4 raakaa munankeltuaista
  • 3 rkl ranskalaista sinappia
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 1 nippu persiljaa

Kastike

  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • ½ dl kylmää vettä
  • 3 ½ dl lihalientä
  • 1 tl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Paista kuutiot kullanruskeiksi voissa. Älä laita pannulle liikaa perunaa kerralla, vaan paista mieluummin erissä. Suolaa ja pippuroi.

2. Kuori ja silppua sipuli. Kuutioi liha. Sekoita lihakuutiot ja sipulisilppua munankeltuaisten ja sinapin kanssa. Kuumenna iso paistinpannu ja ruskista voi kullanruskeaksi, lisää perunaseos ja paista kovalla lämmöllä. Suolaa ja pippuroi. Ravistele seos pannun toiselle syrjälle, kun se alkaa hyytyä, muotoile kääröksi, käännä ja paista toinenkin puoli.

3. Hienonna persilja. Vatkaa yhteen vehnäjauho, vesi ja lihaliemi kulhossa, kaada seos kasariin ja kiehauta. Mausta soijalla, suolalla ja pippurilla ja anna kiehua hiljaa miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Aseta perunakuutiot ja lihakuutiot omiksi ryhmikseen lämpimälle tarjoiluvadille ja tarjoile kastikkeen ja persiljasilpun kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!