Kentakilainen kakku – helppo maustekakku vaikka joulupöytään

kentakilainen kakku
Kentuckyn kakku, kentakilainen kakku, kentin kakku - rakkaalla maustekakulla on monta nimeä! MTV

Kentuckyn kakku, kentakilainen kakku, kentin kakku – joulunajan suosikkimaustekakku tunnetaan monilla eri nimillä. Tee kuorrutetta reilusti, sillä se aateloi kentakilaisen kakun!

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 1h 20min
  • Annosmäärä: noin 20 palaa

Taikina

  • 4 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 3 munaa
  • 6 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ tl vaniljasokeria
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 1,5 dl mantelirouhetta

Kuorrutus

  • 2 rkl sokeria
  • 100 g voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 300 g tomusokeria

Päälle

  • Mantelirouhetta tai muita koristeita

Valmistusohje

Kentakilaisen kakun valmistus:

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita hyvin voi-sokeri-munaseokseen.
  3. Sekoita taikinan joukkoon vielä kerma ja mantelirouhe.
  4. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus noin 2 litraa). Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista kentakilaista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin.
  6. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä
  7. Valmista kuorrute. Sulata kattilassa varovasti 2 ruokalusikallista sokeria koko ajan metallivispilällä sekoitellen. Kun sokerin väri muuttuu kellertävästä vaaleanruskeaksi, ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi.
  8. Sekoita kuorrutteen joukkoon kerma. Kiehauta ja sekoita koko ajan vispilällä.
  9. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita kuorrutteen joukkoon vielä tomusokeri.
  10. Anna kuorrutteen hieman jäähtyä, jotta se paksuuntuu.
  11. Kaada sitten kuorrute kakun päälle ja anna valuta reunoja pitkin. Ripottele koristeeksi esimerkiksi mantelirouhetta. Huom! Kakun kuorruttaminen kannattaa tehdä esimerkiksi leivinpaperin päällä, johon ylimääräiset kuorrutukset valuvat.
  12. Nauti! Kakku säilyy hyvin jääkaapissa ja mehevöityy entisestään. Nosta kakku huoneenlämpöön tuntia ennen tarjoilua.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.