Kentakilainen kakku – helppo maustekakku vaikka joulupöytään
![Copyright: MTV. Photographer: Petra Tuominen. kentakilainen kakku](https://im.mtvuutiset.fi/image/8597218/landscape16_9/1600/900/27e6a0156ad3b0d9461bedc80fbc1e42/Hg/kentakilainen-kakku.jpg)
Kentuckyn kakku, kentakilainen kakku, kentin kakku - rakkaalla maustekakulla on monta nimeä!
MTV
Julkaistu
Kentuckyn kakku, kentakilainen kakku, kentin kakku – joulunajan suosikkimaustekakku tunnetaan monilla eri nimillä. Tee kuorrutetta reilusti, sillä se aateloi kentakilaisen kakun!
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 20min
- Annosmäärä: noin 20 palaa
Taikina
- 4 dl sokeria
- 200 g voita
- 3 munaa
- 6 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 ½ tl vaniljasokeria
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 1,5 dl mantelirouhetta
Kuorrutus
- 2 rkl sokeria
- 100 g voita
- 1 dl kuohukermaa
- 300 g tomusokeria
Päälle
- Mantelirouhetta tai muita koristeita
Valmistusohje
Kentakilaisen kakun valmistus:
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita hyvin voi-sokeri-munaseokseen.
- Sekoita taikinan joukkoon vielä kerma ja mantelirouhe.
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus noin 2 litraa). Kaada taikina vuokaan.
- Paista kentakilaista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä
- Valmista kuorrute. Sulata kattilassa varovasti 2 ruokalusikallista sokeria koko ajan metallivispilällä sekoitellen. Kun sokerin väri muuttuu kellertävästä vaaleanruskeaksi, ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi.
- Sekoita kuorrutteen joukkoon kerma. Kiehauta ja sekoita koko ajan vispilällä.
- Ota kattila pois liedeltä ja sekoita kuorrutteen joukkoon vielä tomusokeri.
- Anna kuorrutteen hieman jäähtyä, jotta se paksuuntuu.
- Kaada sitten kuorrute kakun päälle ja anna valuta reunoja pitkin. Ripottele koristeeksi esimerkiksi mantelirouhetta. Huom! Kakun kuorruttaminen kannattaa tehdä esimerkiksi leivinpaperin päällä, johon ylimääräiset kuorrutukset valuvat.
- Nauti! Kakku säilyy hyvin jääkaapissa ja mehevöityy entisestään. Nosta kakku huoneenlämpöön tuntia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka