Kentakilainen kakku – helppo maustekakku vaikka joulupöytään
Julkaistu
Kentuckyn kakku, kentakilainen kakku, kentin kakku – joulunajan suosikkimaustekakku tunnetaan monilla eri nimillä. Tee kuorrutetta reilusti, sillä se aateloi kentakilaisen kakun!
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 20min
- Annosmäärä: noin 20 palaa
Taikina
- 4 dl sokeria
- 200 g voita
- 3 munaa
- 6 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 ½ tl vaniljasokeria
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 1,5 dl mantelirouhetta
Kuorrutus
- 2 rkl sokeria
- 100 g voita
- 1 dl kuohukermaa
- 300 g tomusokeria
Päälle
- Mantelirouhetta tai muita koristeita
Valmistusohje
Kentakilaisen kakun valmistus:
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita hyvin voi-sokeri-munaseokseen.
- Sekoita taikinan joukkoon vielä kerma ja mantelirouhe.
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus noin 2 litraa). Kaada taikina vuokaan.
- Paista kentakilaista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä
- Valmista kuorrute. Sulata kattilassa varovasti 2 ruokalusikallista sokeria koko ajan metallivispilällä sekoitellen. Kun sokerin väri muuttuu kellertävästä vaaleanruskeaksi, ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi.
- Sekoita kuorrutteen joukkoon kerma. Kiehauta ja sekoita koko ajan vispilällä.
- Ota kattila pois liedeltä ja sekoita kuorrutteen joukkoon vielä tomusokeri.
- Anna kuorrutteen hieman jäähtyä, jotta se paksuuntuu.
- Kaada sitten kuorrute kakun päälle ja anna valuta reunoja pitkin. Ripottele koristeeksi esimerkiksi mantelirouhetta. Huom! Kakun kuorruttaminen kannattaa tehdä esimerkiksi leivinpaperin päällä, johon ylimääräiset kuorrutukset valuvat.
- Nauti! Kakku säilyy hyvin jääkaapissa ja mehevöityy entisestään. Nosta kakku huoneenlämpöön tuntia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan