Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vapun valtakunta: Sacherin kuivakakku

Julkaistu 06.03.2015 13:52

Ainekset

  • 200 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
  • 3 rkl raaka- tai sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1,5 dl kermaa, ranskankermaa tai kermaviiliä
  • 4 rkl aprikoosihilloa
  • kakkuvuoan leivitykseen nokare voita ja korppujauhoja

Kuorrute (halutessasi)

  • 100g tummaa suklaata
  • 1/2dl kermaa
  • 1tl voita

Valmistusohje

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja voitele sekä leivitä kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan jatkaen vatkaamista.

Sekoita leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään eri kulhossa. Lisää voi-sokerivaahtoon jauhoseosta ja kermaa vuorotellen. Lopuksi sekoita joukkoon aprikoosihillo.

Kaavi taikina leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä. Kuorrutetta varten laita kaikki kuorrutteen aineet kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada kuuma kuorrute kakun päälle ja anna jähmettyä.

6.3.2015. – Tämä on perinteinen kuivakakku, mutta mausteet ovat tutut itävaltalaisesta sacherkakusta. Aprikoosihillo taikinassa ja suklainen kuorrutus muistuttavat sacherista ja tekee kakusta myös vähän normaalia kuivakakkua juhlavamman, Vappu Pimiä kertoo reseptistään. Kuuntele Vapun valtakuntaa Radio Novalla perjantaisin klo 10-14.

Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras.

Lisää aiheesta:

Runebergin mehevä kuivakakkuKatin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakkuIsänpäivän marenkiunelmaArjan TaatelikakkuSacherkakkuLauran porkkanakakku
SuklaakakkuKuivakakkuÄitienpäiväKevään juhlatVapun valtakuntaUusivuosiAjankohtaistaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku