Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
Julkaistu
Kananmunakastike sopii täydellisesti esimerkiksi uusien perunoiden makupariksi. Kastike on maistuu myös erilaisten kalaruokien kanssa. Testaa legendaarinen herkku
Ainekset
- 2 rkl voita tai margariinia
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 2 keitettyä kananmunaa
- ripaus valkopippuria
- 1/2 tl suolaa
- (1/2 dl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä)
Valmistusohje
Kananmunakastike
Valmistusaika: 10 min
Annoksia: 2
- Sulata ja kuumenna rasva kattilassa. Lisää jauhot ja pyöräytä ne voin sekaan.
- Kaada maitoa hiljalleen kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin.
- Paloittele keitetyt kananmunat ja lisää kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Tarjoile kananmunakastike esimerkiksi uusien perunoiden kanssa. Viimeistele annos ruohosipulilla tai tillillä.
Katso videolta valmistusohjeet:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa