Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle

Kananmunakastike
MTV

Kananmunakastike sopii täydellisesti esimerkiksi uusien perunoiden makupariksi. Kastike on maistuu myös erilaisten kalaruokien kanssa. Testaa legendaarinen herkku

Ainekset

  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • (1/2 dl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä)

Valmistusohje

Kananmunakastike

Valmistusaika: 10 min
Annoksia: 2

  1. Sulata ja kuumenna rasva kattilassa. Lisää jauhot ja pyöräytä ne voin sekaan.
  2. Kaada maitoa hiljalleen kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin. 
  3. Paloittele keitetyt kananmunat ja lisää kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla. 
  4. Tarjoile kananmunakastike esimerkiksi uusien perunoiden kanssa. Viimeistele annos ruohosipulilla tai tillillä. 

Katso videolta valmistusohjeet:

Kananmunakastike – näin teet sen oikein 0:51

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.