Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
Kananmunakastike sopii täydellisesti esimerkiksi uusien perunoiden makupariksi. Kastike on maistuu myös erilaisten kalaruokien kanssa. Testaa legendaarinen herkku
Ainekset
- 2 rkl voita tai margariinia
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 2 keitettyä kananmunaa
- ripaus valkopippuria
- 1/2 tl suolaa
- (1/2 dl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä)
Valmistusohje
Kananmunakastike
Valmistusaika: 10 min
Annoksia: 2
- Sulata ja kuumenna rasva kattilassa. Lisää jauhot ja pyöräytä ne voin sekaan.
- Kaada maitoa hiljalleen kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin.
- Paloittele keitetyt kananmunat ja lisää kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Tarjoile kananmunakastike esimerkiksi uusien perunoiden kanssa. Viimeistele annos ruohosipulilla tai tillillä.
Katso videolta valmistusohjeet:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta