Julkaistu
Kananmunakastike sopii täydellisesti esimerkiksi uusien perunoiden makupariksi. Kastike on maistuu myös erilaisten kalaruokien kanssa. Testaa legendaarinen herkku
Ainekset
- 2 rkl voita tai margariinia
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 2 keitettyä kananmunaa
- ripaus valkopippuria
- 1/2 tl suolaa
- (1/2 dl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä)
Valmistusohje
Kananmunakastike
Valmistusaika: 10 min
Annoksia: 2
- Sulata ja kuumenna rasva kattilassa. Lisää jauhot ja pyöräytä ne voin sekaan.
- Kaada maitoa hiljalleen kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin.
- Paloittele keitetyt kananmunat ja lisää kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Tarjoile kananmunakastike esimerkiksi uusien perunoiden kanssa. Viimeistele annos ruohosipulilla tai tillillä.
Katso videolta valmistusohjeet:

Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!