Mainos
Mainos

Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle

Kananmunakastike sopii täydellisesti esimerkiksi uusien perunoiden makupariksi. Kastike on maistuu myös erilaisten kalaruokien kanssa. Testaa legendaarinen herkku

Ainekset

  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • (1/2 dl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä)

Valmistusohje

Kananmunakastike

Valmistusaika: 10 min
Annoksia: 2

  1. Sulata ja kuumenna rasva kattilassa. Lisää jauhot ja pyöräytä ne voin sekaan.
  2. Kaada maitoa hiljalleen kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin. 
  3. Paloittele keitetyt kananmunat ja lisää kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla. 
  4. Tarjoile kananmunakastike esimerkiksi uusien perunoiden kanssa. Viimeistele annos ruohosipulilla tai tillillä. 

Katso videolta valmistusohjeet:


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja