Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
Julkaistu
(Päivitetty )
Tästä ei enää marjapiirakan tekeminen muutu helpommaksi! Lopputuloksena on aivan ihana piirakka, jossa maistuu happaman ja makean sopusointuinen liitto. Puolukoiden sijaan piirakassa voi käyttää myös esimerkiksi mustikoita tai vaikka herukoita.
Ainekset (1 uunipannullinen)
- 8 dl vehnäjauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
- 3 dl sokeria
- 250 g voita sulatettuna
- 1 kananmuna
- 2 dl piimää
Lisäksi
- 1 l puolukoita tai muita marjoja
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Helppo marjapiirakka:
Valmistusaika: 30 min
Annoksia: 8
- Sekoita pohjan kaikki muut ainekset keskenään kulhossa, paitsi kananmuna ja piimä.
- Ota murumaisesta taikinasta 2 dl sivuun pinnan viimeistelyä varten. Lisää jäljelle jääneeseen taikinaan piimä ja kananmuna hyvin sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Ripottele pinnalle puolukat, joiden joukkoon on sekoitettu 1 dl sokeria. Murusta pinnalle murutaikina.
- Paista piirakkaa 220 asteeisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut