Mainos
Mainos

Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista

Tästä ei enää marjapiirakan tekeminen muutu helpommaksi! Lopputuloksena on aivan ihana piirakka, jossa maistuu happaman ja makean sopusointuinen liitto. Puolukoiden sijaan piirakassa voi käyttää myös esimerkiksi mustikoita tai vaikka herukoita.

Ainekset (1 uunipannullinen)

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 3 dl sokeria
  • 250 g voita sulatettuna
  • 1 kananmuna
  • 2 dl piimää

Pinnalle

  • 1 l puolukoita tai muita marjoja
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Helppo marjapiirakka:

Valmistusaika: 30 min
Annoksia: 8

  1. Sekoita pohjan kaikki muut ainekset keskenään kulhossa, paitsi kananmuna ja piimä.
  2. Ota murumaisesta taikinasta 2 dl sivuun pinnan viimeistelyä varten. Lisää jäljelle jääneeseen taikinaan piimä ja kananmuna hyvin sekoittaen.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Ripottele pinnalle puolukat, joiden joukkoon on sekoitettu 1 dl sokeria. Murusta pinnalle murutaikina.
  4. Paista piirakkaa 220 asteeisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja