Laktoositon suklaakakku sitruskuorrutuksen ja marjojen kera
On todellakin mahdollista tehdä iso ja komea kakku ilman kermaa ja voita. Ja hyvääkin vielä!
- Ruokavalio: Laktoositon
8-10 palaa
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 dl sokeria
- 4 munaa
- 1 dl vehnäjauhoa
- ½ dl perunajauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
- maidotonta margariinia ja vehnäjauhoa
Sitruskuorrute
- 1 sitruuna
- 1 appelsiini
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 50 g maidotonta margariinia
- 1 dl kevyttä appelsiinimarmeladia
Koristeeksi
- punaisia viinimarjoja
Valmistusohje
1. Kakkupohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele vuoka ja leivitä vehnäjauholla. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi. Sekoita yhteen kaakaojauhe, vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 50-60 minuuttia. Kun kakku alkaa irrota vuoan reunoilta ja on kuiva keskeltä (kokeile tikulla), se on valmis. Anna kakun tasaantua 5 minuuttia vuoassa ennen kuin kumoat sen.
2. Sitruskuorrutus: Pese appelsiini ja sitruuna kunnolla. Raasta kummastakin kuori ja purista mehu molemmista. Vatkaa kulhossa munat ja sokeri yhteen, lisää mehut ja kuoriraasteet. Aseta kulho vesihauteeseen kattilan päälle, jonka pohjalla on vähän hiljaa poreilevaa vettä. Vatkaa ja sekoita, kunnes kuorrutus paksunee. Nosta kulho pois vesihauteesta ja sekoita siihen kylmä margariini. Anna kuorrutuksen jäähtyä.
3. Halkaise kakku kahdeksi pohjaksi. Levitä ohut kerros appelsiinimarmeladia yhdelle pohjalle ja nosta toinen sen päälle. Peitä jäähtyneellä sitruskuorrutuksella koko kakku. Koristele punaisilla viinimarjoilla. Vinkki: Saat kakusta toisenmakuisen, kun vaihdat appelsiinimarmeladin soseutettuihin vadelmiin ja banaaniin. Viinimarjat voit vaihtaa puolukoihin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan