Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Laktoositon suklaakakku sitruskuorrutuksen ja marjojen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

On todellakin mahdollista tehdä iso ja komea kakku ilman kermaa ja voita. Ja hyvääkin vielä!

  • Ruokavalio: Laktoositon

8-10 palaa

  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • ½ dl perunajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • maidotonta margariinia ja vehnäjauhoa

Sitruskuorrute

  • 1 sitruuna
  • 1 appelsiini
  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 50 g maidotonta margariinia
  • 1 dl kevyttä appelsiinimarmeladia

Koristeeksi

  • punaisia viinimarjoja

Valmistusohje

1. Kakkupohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele vuoka ja leivitä vehnäjauholla. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi. Sekoita yhteen kaakaojauhe, vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 50-60 minuuttia. Kun kakku alkaa irrota vuoan reunoilta ja on kuiva keskeltä (kokeile tikulla), se on valmis. Anna kakun tasaantua 5 minuuttia vuoassa ennen kuin kumoat sen.

2. Sitruskuorrutus: Pese appelsiini ja sitruuna kunnolla. Raasta kummastakin kuori ja purista mehu molemmista. Vatkaa kulhossa munat ja sokeri yhteen, lisää mehut ja kuoriraasteet. Aseta kulho vesihauteeseen kattilan päälle, jonka pohjalla on vähän hiljaa poreilevaa vettä. Vatkaa ja sekoita, kunnes kuorrutus paksunee. Nosta kulho pois vesihauteesta ja sekoita siihen kylmä margariini. Anna kuorrutuksen jäähtyä.

3. Halkaise kakku kahdeksi pohjaksi. Levitä ohut kerros appelsiinimarmeladia yhdelle pohjalle ja nosta toinen sen päälle. Peitä jäähtyneellä sitruskuorrutuksella koko kakku. Koristele punaisilla viinimarjoilla. Vinkki: Saat kakusta toisenmakuisen, kun vaihdat appelsiinimarmeladin soseutettuihin vadelmiin ja banaaniin. Viinimarjat voit vaihtaa puolukoihin.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: TiikerikakkusetBanaanikakku suklaakuorrutuksellaAprikoosikakkuTorttu valkoisella kuorrutteella ja mansikoillaPähkinäinen mustikkatorttuSuklaa-vadelmauni
SuklaakakkuLaktoositonPääsiäinenKevään juhlatLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku