Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Puolukka-kinuskikakku – Annin gluteeniton kakku

MTV
Julkaistu 14.10.2019 08:24

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Gluteeniton puolukka-kinuskikakku on ihana syysherkku! Kakku leivottiin Annin uunissa -ohjelmassa.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kakkupohja

  • 5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl Sallisen leivinjauhetta
  • 1 tl Sallisen vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 200 g voita tai maidotonta margariinia
  • 2,5 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl omenasosetta
  • 1 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa

Kostutus

  • 1 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
  • 1 tl Sallisen vaniljasokeria

Kinuski-puolukkatäyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 3 dl vispikermaa
  • oin 3-4 rkl Sallisen vaniljakreemijauhetta
  • 2- 3 dl puolukoita

Koristeet

  • noin 2 dl puolukoita
  • puolukan varsia

Valmistusohje

Puolukka-kinuskikakku

Annoksia: 10–12

Kakkupohja:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pingota korkean halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle Sagan leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Vuoraa myös reunat leivinpaperilla halutessasi.
  • Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola isoon kulhoon ja sekoita.
  • Mittaa huoneenlämpöinen voi tai margariini toiseen isoon kulhoon ruokosokerin kanssa.
  •  Vatkaa rasva ja ruokosokeri kuohkeaksi ja lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
  • Lisää jauhoseosta, omenasosetta ja kaurajuomaa vuorotellen kuohkeaan sokeriseokseen, koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista.
  • Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla reilu tunti (noin 1h 15min).
  • Tarkista kypsyys puutikulla: kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis.
  • Jäähdytä kakku jäähdytysritilällä, jotta se jäähtyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä.
  • Vinkki! Muistathan, että paistoaika on viitteellinen, koska uuneissa on aina eroja. Voit leipoa kakun myös isompaan vuokaan, mutta silloin kakusta tulee matalampi – tosin helpommin leikattava. 

    Kostutus:

    Sekoita kaurajuoma ja vaniljasokeri keskenään pienessä kulhossa.

    Kinuski-puolukkatäyte:

    1. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri pieneen kattilaan ja kuumenna seosta.
    2. Kiehauta kinuski ja keitä pari minuuttia, mutta ei pidempään. Jäähdytä seos huoneenlämmössä, laita kinuski jääkaappiin.
    3. Vatkaa yön yli jääkaapissa ollut kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Varo vatkaamasta liikaa ettei vaahto juoksetu.
    4. Vatkaa myös vispikerma vaahdoksi ja yhdistä vaahdot. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe ja kääntele varovasti sekaan.
    5. Kääntele lopuksi sekaan myös puolukat.

    Kakun kokoaminen:

    1. Tasoita kakun kohonnut pinta veitsellä ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
    2. Laita alimmainen pala kakkualustalle tai -lautaselle.
    3.  Kostuta kakkupohja kevyesti kaurajuomalla, johon on sekoitettu vaniljasokeria.
    4. Levitä 1/3 osa täytteestä pohjan päälle.
    5. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja toista sama.
    6. Nosta päällimmäisen kakkupalan päälle loput moussesta ja koristele kakku puolukoilla ja puolukan lehdillä/varsilla.
    7. Tarjoile kakku heti!

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Lauran Sydämellinen lakritsi-marenkikakkuPuolukka-kinuskijuustokakku – suussa sulava juustokakku porkkanakakkupohjallaKoko Suomi leipoo: Pala rakkautta (suklaakakku) Itsenäisyyspäivän Mustikka-KermakakkuSuklainen JenkkikakkuKinuskikakku
    KakkuTäytekakkuGluteenitonLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Kakku
    • 13.6.13:47
      Juhannus

      Rento juhannuksen marjakakku eli "nakukakku"

    • 19.12.202309:16
      Huomenta Suomi

      Jouluhalko puolukoilla ja kinuskilla

    • 28.04.202313:19
      Kääretorttu

      Cha Cha Charlotte – helppo Käärijä-kakku kaupan valmiista kääretortusta

    • 09.03.202315:07
      Pääsiäinen

      Marskin mämmikakku

    • 18.06.202007:56
      Raparperi

      Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?