Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustikkapiirakka airfryerissa

Airfryer-mustikkapiirakka on helppo valmistaa!
Airfryer-mustikkapiirakka on helppo valmistaa!Dr. Oetker
Julkaistu 11.07.2024 12:54

MTV LIFESTYLE

  • Kokonaisvalmistusaika: 60 min
  • Aktiivinen aika: 30 min
  • Annosmäärä: 12 annosta

Pohja

  • 75 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeris
  • 1 tl kardemummaa

Täyte

  • 1 pss paistonkestävää vaniljakreemiä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl kevytmaitoa
  • 200 g mustikoita
  • 1 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

  1. Vuoraa noin 18 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
  3. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma jauhoihin ja kääntele jauhoseos voivaahtoon. Painele pohja esivalmisteltuun vuokaan, käytä tarvittaessa pieni määrä jauhoa apuna, ettei taikina tartu sormiin.
  4. Mittaa vaniljakreemijauhe, vanilja ja maito kulhoon. Vatkaa noin minuutti ja kaada taikina pohjan päälle. 
  5. Sekoita mustikat ja perunajauho ja ripottele mustikat vaniljakreemin päälle.
  6. Nosta piirakka airfryeriin ja paista 160 ℃:ssa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys (keskustaan tulee hieman vielä tutista). Jäähdytä kylmäksi, jotta piirakan rakenne asettuu.

Mustikkapiirakan voi valmistaa myös airfryerissa! Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajana tunnetun Liisa Westerbergin ohje on helppo. Liisa valmisti mustikkapiirakan Huomenta Suomessa.



Vinkki! Voit myös paistaa piirakan uunissa, 175 ℃:ssa noin 40 minuutin ajan.

Uunissa paistaessa piirakan voi tehdä myös suurempaan piirakkavuokaan, jolloin siitä tulee hieman matalampi.

Resepti: Liisa Westerberg/ Dr. Oetker

Lisää aiheesta:

Hanna Sumarin raparperipaistosKoko Suomi leipoo: Backbyn hätävarakakkuJuustokakku-omenapiirakka – Annin helppo reseptiOmenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikkiGluteeniton raparperipiirakkaKoko Suomi leipoo: Marin vegaaninen Britakakku
MustikkapiirakkaMustikkaKesä & JuhlatHuomenta SuomiHuomenta SuomiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Mustikkapiirakka
  • 11.07.202412:54
    Mustikka

    Mustikkapiirakka airfryerissa

  • 08.07.202213:05
    Hellapoliisi

    Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidolla

  • 18.02.201300:00
    Marjapiirakka

    Marjapiirakka murutaikinaan

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mustikkahyve

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mustikkapiirakka kookoshiutaleilla