Airfryer-mustikkapiirakka on helppo valmistaa!Dr. Oetker
Julkaistu 11.07.2024 12:54
MTV LIFESTYLE
Kokonaisvalmistusaika: 60 min
Aktiivinen aika: 30 min
Annosmäärä: 12 annosta
Pohja
75 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeris
1 tl kardemummaa
Täyte
1 pss paistonkestävää vaniljakreemiä
2 tl vaniljasokeria
4 dl kevytmaitoa
200 g mustikoita
1 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
Vuoraa noin 18 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma jauhoihin ja kääntele jauhoseos voivaahtoon. Painele pohja esivalmisteltuun vuokaan, käytä tarvittaessa pieni määrä jauhoa apuna, ettei taikina tartu sormiin.
Mittaa vaniljakreemijauhe, vanilja ja maito kulhoon. Vatkaa noin minuutti ja kaada taikina pohjan päälle.
Sekoita mustikat ja perunajauho ja ripottele mustikat vaniljakreemin päälle.
Nosta piirakka airfryeriin ja paista 160 ℃:ssa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys (keskustaan tulee hieman vielä tutista). Jäähdytä kylmäksi, jotta piirakan rakenne asettuu.
Mustikkapiirakan voi valmistaa myös airfryerissa! Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajana tunnetun Liisa Westerbergin ohje on helppo. Liisa valmisti mustikkapiirakan Huomenta Suomessa.
Vinkki! Voit myös paistaa piirakan uunissa, 175 ℃:ssa noin 40 minuutin ajan.
Uunissa paistaessa piirakan voi tehdä myös suurempaan piirakkavuokaan, jolloin siitä tulee hieman matalampi.