Mustikkapiirakka airfryerissa

mustikkapiirakka airfryerissa
Airfryer-mustikkapiirakka on helppo valmistaa! Dr. Oetker

Mustikkapiirakan voi valmistaa myös airfryerissa! Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajana tunnetun Liisa Westerbergin ohje on helppo. Liisa valmisti mustikkapiirakan Huomenta Suomessa.

  • Aktiivinen valmistusaika: 30min
  • Kokonaisvalmistusaika: 1h
  • Annosmäärä: 12 annosta

Pohja

  • 75 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeris
  • 1 tl kardemummaa

Täyte

  • 1 pss paistonkestävää vaniljakreemiä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl kevytmaitoa
  • 200 g mustikoita
  • 1 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

  1. Vuoraa noin 18 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
  3. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma jauhoihin ja kääntele jauhoseos voivaahtoon. Painele pohja esivalmisteltuun vuokaan, käytä tarvittaessa pieni määrä jauhoa apuna, ettei taikina tartu sormiin.
  4. Mittaa vaniljakreemijauhe, vanilja ja maito kulhoon. Vatkaa noin minuutti ja kaada taikina pohjan päälle. 
  5. Sekoita mustikat ja perunajauho ja ripottele mustikat vaniljakreemin päälle.
  6. Nosta piirakka airfryeriin ja paista 160 ℃:ssa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys (keskustaan tulee hieman vielä tutista). Jäähdytä kylmäksi, jotta piirakan rakenne asettuu.

    Vinkki! Voit myös paistaa piirakan uunissa, 175 ℃:ssa noin 40 minuutin ajan.
    Uunissa paistaessa piirakan voi tehdä myös suurempaan piirakkavuokaan, jolloin siitä tulee hieman matalampi.

Resepti: Liisa Westerberg/ Dr. Oetker

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!