Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kirsin lihapiirakat uunissa

Kirsi Paukkonen
Julkaistu 05.09.2017 10:20

MTV LIFESTYLE

Nämä uunilihapiirakat maistuvat vähintäänkin yhtä hyviltä kuin uppopaistetut versiot! Resepti on Kotiruokaa Kirsin tapaan -bloggaaja Kirsi Paukkosen käsialaa.

Riittoisuus 18-20 kpl

    Taikina

    • 5 dl täysmaitoa
    • vajaa 0,5 dl sokeria
    • 1 tl suolaa
    • 2 pss kuivahiivaa
    • 13 dl vehnäjauhoja
    • 100 g voisulaa

    Täyte

    • 500 g jauhelihaa
    • 2 sipulia
    • 2-3 dl kypsää puuroriisiä
    • (keitettyä kananmunaa hakkeena täytteen joukkoon mikäli haluaa)
    • suolaa
    • mustapippuria
    • jauhelihamaustetta
    • paprikajauhetta

    Lisäksi

    • 1 kananmuna reunojen sulkemiseen
    • Paistamisen jälkeen noin 150 g voisulaa lihisten voiteluun

    Valmistusohje

    Kirsin vinkki: Tästä määrästä kannattaa tehdä 18 lihapiirakkaa, jotta niistä tulee mahdollisimman saman kokoisia. Lihiksiä paistetaa 6 kappaletta per pellillinen. 

    Kuvalliset ohjeet löydät Kirsin blogista.

    Kirsi Paukkonen lihapiirakka uunilihapiirakka lihisKirsi Paukkonen

    Ohjeet: 

    1. Keitä riisi kypsäksi.  Tee sitten taikina: Lämmitä maito 42 asteiseksi ja lisää joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Anna tekeytyä viitisen minuuttia. Lisää vähitellen vehnäjauhoja. Alustamisen loppuvaiheessa lisää voisula joukkoon. Laita taikina kohoamaan vesihauteeseen.

    2. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon pilkottu sipuli, pyörittele hetki pannulla. Mausta jauheliha. Lisää kypsä riisi joukkoon ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

    3. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Jaa osat vielä viiteen osaan (yhteensä 18-20 taikinapalloa).

    4. Kauli taikinapallot soikeiksi noin 0.5 cm paksuiksi läkkäröiksi. Lisää toiselle puolelle reipas ruokalusikallinen täytettä, sen jälkeen voitele kananmunalla reuna ja nosta toinen taikinapuoli täytteen päälle. Painele kiinni. Tee näin joka palalla. 

    5. Kypsennä uunin keskitasolla 220 asteessa noin 20 minuuttia. Voitele kypsät lihapiirakat voisulalla ja anna niiden levätä hetki, että pehmenevät. Tarjoile esim lenkkipalan, sinapin, ketsupin ja kurkkusalaatin kanssa.

    VINKKI! Tästä määrästä tulee 3 uunipellillistä. Aina yhden pellillisen ollessa paistumassa, laita toinen pellillinen hellan päälle, kohoavat siinä näpsäkästi hukkalämmön avulla vielä lisää. Voit käyttää myös grahamjauhoja tai vehnäjauhojen kanssa osan ruisjauhoa. Täysjyväkin käy.

    Lihapiirakat kestävät hyvin pakastusta. Ne voi pakastaa annospusseihin ja sulatella aina, kun mieli tekee!

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: British chicken pie, Kristan reseptiKoko Suomi leipoo: Pitsinen Homity pie, Lauran reseptiJoulukinkku-empanadasKoko Suomi leipoo: Varhaiskaalin piirakkaIrlantilaiset broileripiirasetLihapiirakat lappeenrantalaisittain
    JauhelihapiirakkaLihapiirakkaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

    Tuoreimmat aiheesta

    Jauhelihapiirakka
    • 18.09.202314:26
      Lihapiirakka

      Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

    • 08.08.202108:00
      Kari Aihinen

      Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista

    • 05.09.201710:20
      Lihapiirakka

      Kirsin lihapiirakat uunissa

    • 18.02.201300:00
      Liharuoka

      Liha-munuaispiiras

    • 18.02.201300:00
      Alkuruoat

      Mausteinen kaali-lihapiirakka