Mainos
Mainos

Italialainen porsaanpata sitruunalla

Sitruuna ja persilja ovat klassisia mausteita porsaanlihalle Italiassa. Viinin ja valkosipulin kera tästä tulee ihanaa, mehevää talviruokaa. Tarjoile mielellään timjamilla maustettujen, uunissa paistettujen perunaviipaleiden kera.

Neljälle

  • 700 g porsaanlapaa, pieninä viipaleina
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • 1 ½ tl korianteria, jauhettua
  • 1 sitruuna pieninä viipaleina
  • persiljaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • raakapaistettuja kuminaperunoita

Valmistusohje

1. Paista lihaa ja valkosipulia pannussa tilkassa rapsiöljyä.

2. Kaada päälle 2/3 viinistä, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla 20-25 minuuttia.

3. Kuumenna lämpöä, lisää loput viinistä sekä korianteri ja sitruuna. Kuumenna nopeasti kiehuvaksi, tarjoile perunoiden kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.