Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Italialainen porsaanpata sitruunalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 700 g porsaanlapaa, pieninä viipaleina
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • 1 ½ tl korianteria, jauhettua
  • 1 sitruuna pieninä viipaleina
  • persiljaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • raakapaistettuja kuminaperunoita

Valmistusohje

1. Paista lihaa ja valkosipulia pannussa tilkassa rapsiöljyä.

2. Kaada päälle 2/3 viinistä, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla 20-25 minuuttia.

3. Kuumenna lämpöä, lisää loput viinistä sekä korianteri ja sitruuna. Kuumenna nopeasti kiehuvaksi, tarjoile perunoiden kera.

Sitruuna ja persilja ovat klassisia mausteita porsaanlihalle Italiassa. Viinin ja valkosipulin kera tästä tulee ihanaa, mehevää talviruokaa. Tarjoile mielellään timjamilla maustettujen, uunissa paistettujen perunaviipaleiden kera.

Lisää aiheesta:

Merimiespihvit omenan keraSitruunahaudutettua porsastaSitruuna-viiniporsasta raakapaistettujen perunoiden keraFileepataMakkaraa kaalissaLammaspata oliivien kera
PorsaanlihapataPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata
  • 14.01.202213:58
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

  • 10.09.202114:55
    Kassler

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Itämainen kinkkupata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ylikypsää possua ja lämmintä kasvispaistosta