Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruunahaudutettua porsasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 750 g kinkkua tai porsaanlapaa paloina
  • 1 sitruuna, ohuina viipaleina
  • 2 dl valkoviiniä
  • ½ kanaliemikuutio
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 1 tl korianteria
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Lisukkeeksi

  • riisiä

Valmistusohje

1. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Ruskista palat hyvin ja laita ne pataan. Ripottele päälle mausteet, lisää valkosipuli ja murusta mukaan liemikuutio.

2. Lisää viini ja anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia tai kunnes lihat ovat mureita.

3. Kääntele sitruunaviipaleet pataan kun noin puolet keittoajasta on jäljellä.

4. Tarjoile riisin kera.

Sitruuna ja porsaanliha ovat mukava yhdistelmä. Hapan sitruuna on täydellinen maun murtaja lihalle. Padan voit valmistella hyvissä ajoin ja kuumentaa ennen tarjoilua. Tarjoile riisin kanssa.

Lisää aiheesta:

Italialainen paistiHunajamaustettuja porsaanluitaSitruuna-viiniporsasta raakapaistettujen perunoiden keraItalialainen porsaanpata sitruunallaKananmaksaa ja vihannespaistostaKiinalainen pata sianlihasta
PorsaanlihapataKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata
  • 14.01.202213:58
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

  • 10.09.202114:55
    Kassler

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Itämainen kinkkupata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ylikypsää possua ja lämmintä kasvispaistosta