Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Makkaraa kaalissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on maalaismainen ruokalaji, joka sopii hienosti kylmään syyspäivään. Inspiraationsa ruokalaji on saanut puolalaisesta kansallisruokalaji bigosista.

Neljälle

  • 4 bratwurstia
  • 1 pkt pekonia (140 g)
  • 900 g hapankaalia purkista
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 4 dl vasikanlientä + tarvittaessa 1 dl
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 1 tl meiramia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Valuta ja huuhdo hapankaali kahteen kertaan. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Kuumenna öljy suuressa padassa, paista sipulia ja porkkanaa n. 5 minuuttia.

2. Lisää hapankaali, liemi ja mausteet pataan. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla n. 40 minuuttia. Lisää tarvittaessa lientä.

3. Viipaloi makkarat ja suikaloi pekoni. Paista yhdessä pannussa ja lisää pataan. Anna padan poreilla vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Sahramikeitto simpukoillaBaijerilainen lihapataItalialainen sianpotkaNopea ranskalainen lihapataLammaspata okran keraLammaspata oliivien kera
MakkarapataPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Makkarapata
  • 14.04.202311:39
    Makkara

    Nikkarin vuoka

  • 21.09.201707:30
    Juurekset

    Maukas juures-chorizopannu

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vihannespata arkimakkaralle

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kaali- ja makkarapata

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Tulinen makkarapata kikherneiden kera