Makkaraa kaalissa

Tämä on maalaismainen ruokalaji, joka sopii hienosti kylmään syyspäivään. Inspiraationsa ruokalaji on saanut puolalaisesta kansallisruokalaji bigosista.

Neljälle

  • 4 bratwurstia
  • 1 pkt pekonia (140 g)
  • 900 g hapankaalia purkista
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 4 dl vasikanlientä + tarvittaessa 1 dl
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 1 tl meiramia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Valuta ja huuhdo hapankaali kahteen kertaan. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Kuumenna öljy suuressa padassa, paista sipulia ja porkkanaa n. 5 minuuttia.

2. Lisää hapankaali, liemi ja mausteet pataan. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla n. 40 minuuttia. Lisää tarvittaessa lientä.

3. Viipaloi makkarat ja suikaloi pekoni. Paista yhdessä pannussa ja lisää pataan. Anna padan poreilla vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!