Merimiespihvit omenan kera

Tuore muunnoksen tuulahdus ikivanhaan merimiespihviin, omenaviipaleet antavat hienoa makuaan pataan.

Neljälle

  • 500 g lehtipihviä tai viipaloitua sisäpaistia
  • suolaa ja pippuria
  • 3 sipulia viipaleina
  • 2 omenaa viipaleina
  • 8-10 perunaa viipaleina
  • 4 mustapippuria
  • 2 maustemittaa kuminansiemeniä
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • ½ lihaliemikuutio
  • 4-5 dl olutta
  • persiljaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Mausta lihat ja ruskista ne voissa. Paista sen jälkeen sipuliviipaleet. Lado pataan vuorotellen perunaa, sipulia, omenaa ja lihaa. Perunaa alimmaksi ja päällimmäiseksi. Ripottele kerrosten väliin hieman suolaa ja kuminaa.

2. Lisää pataan pippurit ja laakerinlehdet. Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja kaada olut, niin että se miltei peittää ainekset.

3. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on mureaa, noin 45 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.