Merimiespihvit omenan kera
Tuore muunnoksen tuulahdus ikivanhaan merimiespihviin, omenaviipaleet antavat hienoa makuaan pataan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g lehtipihviä tai viipaloitua sisäpaistia
- suolaa ja pippuria
- 3 sipulia viipaleina
- 2 omenaa viipaleina
- 8-10 perunaa viipaleina
- 4 mustapippuria
- 2 maustemittaa kuminansiemeniä
- 2 pientä laakerinlehteä
- ½ lihaliemikuutio
- 4-5 dl olutta
- persiljaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Mausta lihat ja ruskista ne voissa. Paista sen jälkeen sipuliviipaleet. Lado pataan vuorotellen perunaa, sipulia, omenaa ja lihaa. Perunaa alimmaksi ja päällimmäiseksi. Ripottele kerrosten väliin hieman suolaa ja kuminaa.
2. Lisää pataan pippurit ja laakerinlehdet. Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja kaada olut, niin että se miltei peittää ainekset.
3. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on mureaa, noin 45 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti