Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fileepata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kevyt ja maukas pata. Pitkän keittoajan ansiosta lihasta tulee erittäin mureaa .

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 600 g porsaanfileetä paloina
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 8 raakaa perunaa, viipaleina
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 2 keltasipulia, viipaleina
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • ½ appelsiinin suikaloitu kuori
  • 2-3 dl kuivaa valkoviiniä
  • mustia oliiveja
  • persiljaa
  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Painele lihapalat litteiksi, mausta ja ruskista.

2. Lado vuorotellen perunaviipaleita, lihaa, valkosipulia, sipulia ja laakerinlehdet pataan. Ripottele timjamia kerrosten väliin. Ripottele päälle appelsiininkuorisuikaleet.

3. Vatkaa pannusta, jossa paistoit lihat, maut viinin avulla, siivilöi liemi pataan. Keitä kannen alla n. 45 minuuttia. Koristele oliiveilla ja persiljalla.

Lisää aiheesta:

Merimiespihvit omenan keraPotkapataPapu-lammaspataTäyden aterian syyslammaspataLammasta ja vihanneksiaMausteinen lammaspata
PorsaanlihapataKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata
  • 14.01.202213:58
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

  • 10.09.202114:55
    Kassler

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Itämainen kinkkupata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ylikypsää possua ja lämmintä kasvispaistosta