Fileepata
Tämä on kevyt ja maukas pata. Pitkän keittoajan ansiosta lihasta tulee erittäin mureaa .
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g porsaanfileetä paloina
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 8 raakaa perunaa, viipaleina
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- 2 keltasipulia, viipaleina
- 2 laakerinlehteä
- 2 tl kuivattua timjamia
- ½ appelsiinin suikaloitu kuori
- 2-3 dl kuivaa valkoviiniä
- mustia oliiveja
- persiljaa
- oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Painele lihapalat litteiksi, mausta ja ruskista.
2. Lado vuorotellen perunaviipaleita, lihaa, valkosipulia, sipulia ja laakerinlehdet pataan. Ripottele timjamia kerrosten väliin. Ripottele päälle appelsiininkuorisuikaleet.
3. Vatkaa pannusta, jossa paistoit lihat, maut viinin avulla, siivilöi liemi pataan. Keitä kannen alla n. 45 minuuttia. Koristele oliiveilla ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti