Lammaspata oliivien kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5649578/landscape16_9/515/290/df3eb1dc86cd7d32d1bf193bc5032b4e/AO/893114-716.jpg)
Marokko tunnetaan isoista sitrusviljelmistään, joten ei ole mikään yllätys, että marokkolaisissa ruoissa usein on sitruunaa. Tässä lammaspadassa keitetään kokonaisia sitruunalohkoja lihan kera, joka antaa lihalle ja kastikkeelle ihanan sitruksen maun. Tarjoile riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g luutonta lampaanlihaa
- 1 sitruuna
- 2 keltasipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- ¼ g sahramia
- ½ tl inkivääriä
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta pippuria
- ½ dl hienonnettua, tuoretta korianteria
- 3 dl vettä
- 15 mustaa oliivia
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Pese sitruuna tarkoin juoksevan, lämpimän veden alla ja paloittele 8 lohkoksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa liha 3 cm kokoisiksi kuutioiksi.
2. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa ja ruskista lihat joka puolelta. Mausta inkiväärillä, suolalla ja pippurilla, lisää sipuli ja valkosipuli ja paista 2-3 minuuttia.
3. Lisää sitruunalohkot ja korianteri, kaada päälle vesi ja lisää sahrami. Laita kansi päälle ja anna padan kiehua 40-50 minuuttia, kunnes liha tuntuu murealta. Lisää oliivit ja keitä vielä 5 minuuttia. Ripottele päälle hieman korianteria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka