Mainos
Mainos

Marokko tunnetaan isoista sitrusviljelmistään, joten ei ole mikään yllätys, että marokkolaisissa ruoissa usein on sitruunaa. Tässä lammaspadassa keitetään kokonaisia sitruunalohkoja lihan kera, joka antaa lihalle ja kastikkeelle ihanan sitruksen maun. Tarjoile riisin kera.

Neljälle

  • 500 g luutonta lampaanlihaa
  • 1 sitruuna
  • 2 keltasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ¼ g sahramia
  • ½ tl inkivääriä
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta pippuria
  • ½ dl hienonnettua, tuoretta korianteria
  • 3 dl vettä
  • 15 mustaa oliivia
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Pese sitruuna tarkoin juoksevan, lämpimän veden alla ja paloittele 8 lohkoksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa liha 3 cm kokoisiksi kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa ja ruskista lihat joka puolelta. Mausta inkiväärillä, suolalla ja pippurilla, lisää sipuli ja valkosipuli ja paista 2-3 minuuttia.

3. Lisää sitruunalohkot ja korianteri, kaada päälle vesi ja lisää sahrami. Laita kansi päälle ja anna padan kiehua 40-50 minuuttia, kunnes liha tuntuu murealta. Lisää oliivit ja keitä vielä 5 minuuttia. Ripottele päälle hieman korianteria.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.