Lammaspata oliivien kera
Marokko tunnetaan isoista sitrusviljelmistään, joten ei ole mikään yllätys, että marokkolaisissa ruoissa usein on sitruunaa. Tässä lammaspadassa keitetään kokonaisia sitruunalohkoja lihan kera, joka antaa lihalle ja kastikkeelle ihanan sitruksen maun. Tarjoile riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g luutonta lampaanlihaa
- 1 sitruuna
- 2 keltasipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- ¼ g sahramia
- ½ tl inkivääriä
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta pippuria
- ½ dl hienonnettua, tuoretta korianteria
- 3 dl vettä
- 15 mustaa oliivia
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Pese sitruuna tarkoin juoksevan, lämpimän veden alla ja paloittele 8 lohkoksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa liha 3 cm kokoisiksi kuutioiksi.
2. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa ja ruskista lihat joka puolelta. Mausta inkiväärillä, suolalla ja pippurilla, lisää sipuli ja valkosipuli ja paista 2-3 minuuttia.
3. Lisää sitruunalohkot ja korianteri, kaada päälle vesi ja lisää sahrami. Laita kansi päälle ja anna padan kiehua 40-50 minuuttia, kunnes liha tuntuu murealta. Lisää oliivit ja keitä vielä 5 minuuttia. Ripottele päälle hieman korianteria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti