Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammaspata oliivien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 500 g luutonta lampaanlihaa
  • 1 sitruuna
  • 2 keltasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ¼ g sahramia
  • ½ tl inkivääriä
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta pippuria
  • ½ dl hienonnettua, tuoretta korianteria
  • 3 dl vettä
  • 15 mustaa oliivia
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Pese sitruuna tarkoin juoksevan, lämpimän veden alla ja paloittele 8 lohkoksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa liha 3 cm kokoisiksi kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa ja ruskista lihat joka puolelta. Mausta inkiväärillä, suolalla ja pippurilla, lisää sipuli ja valkosipuli ja paista 2-3 minuuttia.

3. Lisää sitruunalohkot ja korianteri, kaada päälle vesi ja lisää sahrami. Laita kansi päälle ja anna padan kiehua 40-50 minuuttia, kunnes liha tuntuu murealta. Lisää oliivit ja keitä vielä 5 minuuttia. Ripottele päälle hieman korianteria.

Marokko tunnetaan isoista sitrusviljelmistään, joten ei ole mikään yllätys, että marokkolaisissa ruoissa usein on sitruunaa. Tässä lammaspadassa keitetään kokonaisia sitruunalohkoja lihan kera, joka antaa lihalle ja kastikkeelle ihanan sitruksen maun. Tarjoile riisin kera.

Lisää aiheesta:

Banaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapataLammasta valkosipulin, inkiväärin ja tomaatin keraLammasta ja sipuliaMakkaraa kaalissaSitruunainen oliivi-lammaspataLammaspata okran kera
LammaspataKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew