Häränlihaa punaviinissä
Julkaistu
Stracotto al Chianti on helppo yhden kattilan ateria, jonka voi vain laittaa tulelle ja unohtaa sitten siihen. Ainoa asia, josta tarvitsee huolehtia, on Chianti-viinin määrä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 900 grammaa naudan- tai häränlihaa leikattuna reiluiksi kuutioiksi
- 2 punasipulia paloiteltuna
- 3 murskattua valkosipulinkynttä
- 1,2 dl neitsytoliiviöljyä
- 7 dl punaviiniä (esim. toscanalainen Chianti)
- 2 tl kokonaisia pippureita
- suolaa
Valmistusohje
- Kuumenna neitsytoliiviöljy paistinpannulla. Lisää liha, sipuli ja valkosipuli. Ruskista noin kahden minuutin ajan. Sekoita säännöllisesti.
- Lisää viiniä niin paljon, että liha peittyy. Mausta suolalla ja kokonaisilla pippureilla.
- Kuumenna viini kiehumispisteeseen. Pienennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen pari tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan