Perinteistä hapankaalia ja sianpotkaa

Tämä on klassinen ruoka saksaa puhuvissa maissa. Hapankaali ei ole vain erittäin hyvää, vaan myös hyvin terveellistä.

4-5 hengelle

  • n. 850 g hapankaalia
  • 1,6 kg suolattua sianpotkaa

Keittämiseen

  • 8 kokonaista valkopippuria
  • 8 kokonaistia maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • muutama persiljanoksa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 10 cm purjoa siivuina
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Potkat voi keittää kokonaisina tai viipaleiksi sahattuna. Laita ne pataan, kaada vettä niiden peitoksi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto tarkoin ja lisää sitten kaikki keittoainekset, paitsi viini ja kuminat. Keitä hiljaa kannen alla 1,5 - 2 tuntia.

2. Nosta lihat padasta ja siivilöi liemi. Pane hapankaali pataan, kaada päälle keitinliemi, niin että se juuri peittää ja kuumenna. Lisää viini ja kuminat ja keitä hiljaa 15-20 minuuttia.

3. Tarjoile hapankaali hyvin kuumana potkien ja vaalean dijonsinapin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!