Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perinteistä hapankaalia ja sianpotkaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on klassinen ruoka saksaa puhuvissa maissa. Hapankaali ei ole vain erittäin hyvää, vaan myös hyvin terveellistä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4-5 hengelle

  • n. 850 g hapankaalia
  • 1,6 kg suolattua sianpotkaa

Keittämiseen

  • 8 kokonaista valkopippuria
  • 8 kokonaistia maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • muutama persiljanoksa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 10 cm purjoa siivuina
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Potkat voi keittää kokonaisina tai viipaleiksi sahattuna. Laita ne pataan, kaada vettä niiden peitoksi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto tarkoin ja lisää sitten kaikki keittoainekset, paitsi viini ja kuminat. Keitä hiljaa kannen alla 1,5 - 2 tuntia.

2. Nosta lihat padasta ja siivilöi liemi. Pane hapankaali pataan, kaada päälle keitinliemi, niin että se juuri peittää ja kuumenna. Lisää viini ja kuminat ja keitä hiljaa 15-20 minuuttia.

3. Tarjoile hapankaali hyvin kuumana potkien ja vaalean dijonsinapin kanssa.

Lisää aiheesta:

Kaalikeitto les LandesistaIrish StewHistoriallista hapankaalia ja sianpotkaaKasslerpata hapankaalillaIrlantilainen lammasmuhennosKirkas hernesoppa ja riimiläskiä
PorsaanlihapataKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata
  • 14.01.202213:58
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

  • 10.09.202114:55
    Kassler

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Itämainen kinkkupata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ylikypsää possua ja lämmintä kasvispaistosta