Perinteistä hapankaalia ja sianpotkaa

Tämä on klassinen ruoka saksaa puhuvissa maissa. Hapankaali ei ole vain erittäin hyvää, vaan myös hyvin terveellistä.

4-5 hengelle

  • n. 850 g hapankaalia
  • 1,6 kg suolattua sianpotkaa

Keittämiseen

  • 8 kokonaista valkopippuria
  • 8 kokonaistia maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • muutama persiljanoksa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 10 cm purjoa siivuina
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Potkat voi keittää kokonaisina tai viipaleiksi sahattuna. Laita ne pataan, kaada vettä niiden peitoksi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto tarkoin ja lisää sitten kaikki keittoainekset, paitsi viini ja kuminat. Keitä hiljaa kannen alla 1,5 - 2 tuntia.

2. Nosta lihat padasta ja siivilöi liemi. Pane hapankaali pataan, kaada päälle keitinliemi, niin että se juuri peittää ja kuumenna. Lisää viini ja kuminat ja keitä hiljaa 15-20 minuuttia.

3. Tarjoile hapankaali hyvin kuumana potkien ja vaalean dijonsinapin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.