Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

Lihatiedotus
Julkaistu 21.10.2020 11:53

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Stroganoff on klassinen, alkuperältään venäläinen liharuoka, joka tarjoillaan smetanan kera. Kokeile Lihatiedotus ry:n helppoa reseptiä.

Ainekset

  • 700 g naudan ulkopaistia
  • 1 sipuli silputtuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
  • 1 lihaliemikuutio
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl tomaattipyreetä
  • 1 tl sokeria
  • 1 laakerinlehti
  • 5-6 dl vettä

Tarjoiluun

  • 2 tomaattia, pala purjon vihreää osaa ja pieni purkki smetanaa

Valmistusohje

Stroganoff valmistuu näin:

  1. Kuutioi liha ja ruskista huoneenlämpöiset lihakuutiot ja sipulisilppu useammassa erässä paistinpannussa liedellä ja kaada ruskistetut kuutiot pataan.
  2. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja sekoita murennettu liemikuutio ja jauhot joukkoon. Lisää tomaattipyree, sokeri, murskattu laakerinlehti ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pataa liedellä miedossa lämmössä kannen alla 60-90 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Tarkista lihan kypsyys ja maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  3. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kuutioi puolikkaat sekä silppua purjo. Vaahdota smetana kevyesti ja tarjoa lisukkeet erikseen. Nauti juuresmuusin, keitetyn ohran tai täysjyväriisin kera.

KUVA: Antero Hallakorpi

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin värikäs lihapataBroileria piparjuurikastikkeessaLammasta vihannessosekeitossaBanaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapataKatalonialainen lammaspataKylkipaistia amerikkalaisittain
LihaNaudanlihapataPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 7.5.14:24
    Tartar

    Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar

  • 21.10.202011:53
    Naudanlihapata

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 27.01.202012:40
    Wieninleike

    Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan