Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko
![Copyright: Lihatiedotus. Photographer: Antero Hallakorpi. stroganoff_lihatiedotus_antero-hallakorpi](https://im.mtvuutiset.fi/image/7960664/landscape16_9/1600/900/24cc4b1ab66fc441334d125a7aff2b4a/kv/stroganoff-lihatiedotus-antero-hallakorpi.jpg)
Lihatiedotus
Julkaistu
Stroganoff on klassinen, alkuperältään venäläinen liharuoka, joka tarjoillaan smetanan kera. Kokeile Lihatiedotus ry:n helppoa reseptiä.
Ainekset
- 700 g naudan ulkopaistia
- 1 sipuli silputtuna
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
- 1 lihaliemikuutio
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3/4 dl tomaattipyreetä
- 1 tl sokeria
- 1 laakerinlehti
- 5-6 dl vettä
Tarjoiluun
- 2 tomaattia, pala purjon vihreää osaa ja pieni purkki smetanaa
Valmistusohje
Stroganoff valmistuu näin:
- Kuutioi liha ja ruskista huoneenlämpöiset lihakuutiot ja sipulisilppu useammassa erässä paistinpannussa liedellä ja kaada ruskistetut kuutiot pataan.
- Mausta liha suolalla ja pippurilla ja sekoita murennettu liemikuutio ja jauhot joukkoon. Lisää tomaattipyree, sokeri, murskattu laakerinlehti ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pataa liedellä miedossa lämmössä kannen alla 60-90 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Tarkista lihan kypsyys ja maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kuutioi puolikkaat sekä silppua purjo. Vaahdota smetana kevyesti ja tarjoa lisukkeet erikseen. Nauti juuresmuusin, keitetyn ohran tai täysjyväriisin kera.
KUVA: Antero Hallakorpi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka