Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko
Julkaistu
Stroganoff on klassinen, alkuperältään venäläinen liharuoka, joka tarjoillaan smetanan kera. Kokeile Lihatiedotus ry:n helppoa reseptiä.
Ainekset
- 700 g naudan ulkopaistia
- 1 sipuli silputtuna
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
- 1 lihaliemikuutio
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3/4 dl tomaattipyreetä
- 1 tl sokeria
- 1 laakerinlehti
- 5-6 dl vettä
Tarjoiluun
- 2 tomaattia, pala purjon vihreää osaa ja pieni purkki smetanaa
Valmistusohje
Stroganoff valmistuu näin:
- Kuutioi liha ja ruskista huoneenlämpöiset lihakuutiot ja sipulisilppu useammassa erässä paistinpannussa liedellä ja kaada ruskistetut kuutiot pataan.
- Mausta liha suolalla ja pippurilla ja sekoita murennettu liemikuutio ja jauhot joukkoon. Lisää tomaattipyree, sokeri, murskattu laakerinlehti ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pataa liedellä miedossa lämmössä kannen alla 60-90 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Tarkista lihan kypsyys ja maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kuutioi puolikkaat sekä silppua purjo. Vaahdota smetana kevyesti ja tarjoa lisukkeet erikseen. Nauti juuresmuusin, keitetyn ohran tai täysjyväriisin kera.
KUVA: Antero Hallakorpi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan