Lammasta kaalissa

Tämä on hieman unohdettua kotiruokaa sinulle, joka mielellään laitat aikaa ja vaivaa ruoanlaittoon. Tämä ruoka sopii tarjoiltavaksi kylmänä iltana.

Neljälle

  • 1 kg lampaan kaulaa, lapaa tai rintaa
  • 1 pieni keräkaali
  • ½ rkl suolaa
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 4-5 dl vettä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Paloittele lihat tasaisenkokoisiksi paloiksi. Paloittele kaali lohkoiksi tai kuutioiksi. Lado lihaa ja kaalia pataan, ripottele suolaa ja karkeasti murskattua valkopippuria kerrosten välille. Lisää laakerinlehti ja kaada päälle vesi.

2. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 1-1 ½ tuntia tai kunnes liha on mureaa.

3. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle runsaasti persiljaa, tarjoile syviltä lautasilta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja