Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammasta kaalissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on hieman unohdettua kotiruokaa sinulle, joka mielellään laitat aikaa ja vaivaa ruoanlaittoon. Tämä ruoka sopii tarjoiltavaksi kylmänä iltana.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 1 kg lampaan kaulaa, lapaa tai rintaa
  • 1 pieni keräkaali
  • ½ rkl suolaa
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 4-5 dl vettä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Paloittele lihat tasaisenkokoisiksi paloiksi. Paloittele kaali lohkoiksi tai kuutioiksi. Lado lihaa ja kaalia pataan, ripottele suolaa ja karkeasti murskattua valkopippuria kerrosten välille. Lisää laakerinlehti ja kaada päälle vesi.

2. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 1-1 ½ tuntia tai kunnes liha on mureaa.

3. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle runsaasti persiljaa, tarjoile syviltä lautasilta.

Lisää aiheesta:

Kaalikeitto makkarallaMarinadi naudan- ja lampaanlihalleHellapoliisin lammaskaaliKlassinen irlantilainen lammaspataLammasta savoijinkaalissaOmenamarinoitua kinkkua yrteillä
LammaskaaliKananmunatonGluteenitonSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaskaali
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perinteinen lammaskaali

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammaskaali savoijinkaalista

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Lammasmakkara

  • 26.10.201508:57
    Päivän resepti

    Hellapoliisin lammaskaali

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasta kaalissa