Lammasta kaalissa
Tämä on hieman unohdettua kotiruokaa sinulle, joka mielellään laitat aikaa ja vaivaa ruoanlaittoon. Tämä ruoka sopii tarjoiltavaksi kylmänä iltana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg lampaan kaulaa, lapaa tai rintaa
- 1 pieni keräkaali
- ½ rkl suolaa
- 10 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 4-5 dl vettä
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Paloittele lihat tasaisenkokoisiksi paloiksi. Paloittele kaali lohkoiksi tai kuutioiksi. Lado lihaa ja kaalia pataan, ripottele suolaa ja karkeasti murskattua valkopippuria kerrosten välille. Lisää laakerinlehti ja kaada päälle vesi.
2. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 1-1 ½ tuntia tai kunnes liha on mureaa.
3. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle runsaasti persiljaa, tarjoile syviltä lautasilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje