Kukkoa viinissä
Klassinen ranskalainen ruoka, joka on helppoa saada onnistumaan. Kukkoja ei kylläkään niin vain saa, mutta broileri käy yhtä hyvin. Voit tarjoilla ohessa riisiä, perunoita, nuudeleita tai rapeakuorista patonkia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1,2 kg broilerinpaloja
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 10 pikkusipulia
- 200 g herkkusieniä
- 150 g savusianlihaa kuutioina
- 1 laakerinlehti
- 1 tl timjamia
- 3 dl punaviiniä
- persiljaa
Valmistusohje
1. Mausta broilerinpalat ja ruskista ne kauttaaltaan. Siirrä pataan ja ripota vehnäjauhoa päälle.
2. Laita sipulit kiehuvaan veteen pariksi minuutiksi. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja kuori. Ruskista sipulit voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Ruskista myös sienet ja lopuksi savusivukuutiot ja laita myös pataan. Lisää persilja, laakerinlehti ja timjami, kaada päälle puolet viinistä.
3. Keitä hiljaa kannen alla 35-40 minuuttia ja lisää viiniä keitokseen silloin tällöin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka