Keitetty häränrinta juuresten kera

Tämän ruoan laitto vie aikaa, mutta maistuu niin hyvältä, että on jokaisen hellan äärellä vietetyn minuutin arvoinen..

Neljälle

  • 1 kg riimisuolattua häränrintaa
  • ½ lihaliemikuutio
  • 2 sipulia lohkoina
  • 3 porkkana paloina
  • ½ purjo
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 8-10 valkopippuria
  • 4 maustepippuria
  • ½ tl timjamia

Lisäksi

  • perunasosetta persiljan kanssa

Valmistusohje

1. Keitä kattilassa sen verran vettä, että arvioit sen peittävän lihan. Nosta liha kiehuvaan veteen ja lisää liemikuutio. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi, kuori vaahto tarkoin ja lisää mausteet ja vihannekset. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha tuntuu oikein murealta, runsas 2 tuntia.

2. Nosta liha liemestä, anna sen levätä ja vetäytyä hetki ennen kuin viipaloit sen.

3. Tarjoile lihaviipaleet vihannesten ja persiljasilpulla maustetun perunasoseen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!