Keitetty häränrinta juuresten kera
Tämän ruoan laitto vie aikaa, mutta maistuu niin hyvältä, että on jokaisen hellan äärellä vietetyn minuutin arvoinen..
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg riimisuolattua häränrintaa
- ½ lihaliemikuutio
- 2 sipulia lohkoina
- 3 porkkana paloina
- ½ purjo
- 2 pientä laakerinlehteä
- 8-10 valkopippuria
- 4 maustepippuria
- ½ tl timjamia
Lisäksi
- perunasosetta persiljan kanssa
Valmistusohje
1. Keitä kattilassa sen verran vettä, että arvioit sen peittävän lihan. Nosta liha kiehuvaan veteen ja lisää liemikuutio. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi, kuori vaahto tarkoin ja lisää mausteet ja vihannekset. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha tuntuu oikein murealta, runsas 2 tuntia.
2. Nosta liha liemestä, anna sen levätä ja vetäytyä hetki ennen kuin viipaloit sen.
3. Tarjoile lihaviipaleet vihannesten ja persiljasilpulla maustetun perunasoseen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti