Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitetty häränrinta juuresten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän ruoan laitto vie aikaa, mutta maistuu niin hyvältä, että on jokaisen hellan äärellä vietetyn minuutin arvoinen..

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 kg riimisuolattua häränrintaa
  • ½ lihaliemikuutio
  • 2 sipulia lohkoina
  • 3 porkkana paloina
  • ½ purjo
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 8-10 valkopippuria
  • 4 maustepippuria
  • ½ tl timjamia

Lisäksi

  • perunasosetta persiljan kanssa

Valmistusohje

1. Keitä kattilassa sen verran vettä, että arvioit sen peittävän lihan. Nosta liha kiehuvaan veteen ja lisää liemikuutio. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi, kuori vaahto tarkoin ja lisää mausteet ja vihannekset. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha tuntuu oikein murealta, runsas 2 tuntia.

2. Nosta liha liemestä, anna sen levätä ja vetäytyä hetki ennen kuin viipaloit sen.

3. Tarjoile lihaviipaleet vihannesten ja persiljasilpulla maustetun perunasoseen kanssa.

Lisää aiheesta:

Riimisuolattua sianpotkaa vihanneksillaNaudanpaisti juuressoseessaKeitetty riimisuolattu häränrintaPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaIrlantilainen lammasmuhennosSuolainen pala
HäränrintaKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Häränrintaa ja kirkastettu consommé

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa