Rydbergin pihvi-pyttis

Tämä oli itsestään selvä myöhäisillan illallisvalinta kun 1800-luvun kulttuuripersoonat kokoontuivat Hotel Rydbergiin Tukholmassa. Hotellia ei enää ole jäljellä, mutta reseptin suosio ei ole laantunut.

Neljälle

  • 600 g häränfileetä
  • 8 isoa perunaa
  • 2 isoa keltasipulia
  • 50 g voita
  • suolaa ja mustapippuria
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuutioi liha n. 1 ½ cm kokoisiksi paloiksi ja perunat hieman pienemmiksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Paista sipulia voissa ilman että se ottaa väriä. Paista raa'at perunapalat kullanruskeiksi, n. 15 minuuttia.

2. Suolaa ja pippuroi lihat ja paista nopeasti kuumalla pannulla, niin että jokainen kuutio saa paistopintaa mutta on sisältä verinen. Älä laita liikaa lihaa pannulle kerralla, silloin lihat keittyvät ruskistumisen sijaan.

3. Asettele lihat, perunat ja sipulit kasoiksi vadille tai lautasille. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.