Rydbergin pihvi-pyttis
Tämä oli itsestään selvä myöhäisillan illallisvalinta kun 1800-luvun kulttuuripersoonat kokoontuivat Hotel Rydbergiin Tukholmassa. Hotellia ei enää ole jäljellä, mutta reseptin suosio ei ole laantunut.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g häränfileetä
- 8 isoa perunaa
- 2 isoa keltasipulia
- 50 g voita
- suolaa ja mustapippuria
- persiljaa
Valmistusohje
1. Kuutioi liha n. 1 ½ cm kokoisiksi paloiksi ja perunat hieman pienemmiksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Paista sipulia voissa ilman että se ottaa väriä. Paista raa'at perunapalat kullanruskeiksi, n. 15 minuuttia.
2. Suolaa ja pippuroi lihat ja paista nopeasti kuumalla pannulla, niin että jokainen kuutio saa paistopintaa mutta on sisältä verinen. Älä laita liikaa lihaa pannulle kerralla, silloin lihat keittyvät ruskistumisen sijaan.
3. Asettele lihat, perunat ja sipulit kasoiksi vadille tai lautasille. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan