Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

karjalanpaisti_lihatiedotus_antti-hallakorpi
Lihatiedotus

Karjalanpaisti on helppo perinneruoka, jota lähes kaikki rakastavat! Nappaa Lihatiedotus ry:n paras perinteinen resepti.

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 3h 20min
  • Annosmäärä: 4–6 annosta
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Maidoton

Ainekset

  • Noin 1 kg (luullista) porsaan ja naudan etuselkää, lapaa, rintaa tai kylkeä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala lanttua
  • 2 sipulia
  • 1 tl suolaa
  • 5 kpl maustepippuria
  • 5 kpl mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • Kiehuvaa vettä

Valmistusohje

Karjalanpaisti valmistuu näin:

  1. Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Leikkaa reiluiksi paloiksi, älä poista luita tai sidekudosta. Kuori juurekset ja sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Levitä lihapalat laakeaan uunivuokaan ja anna lihan ruskistua kuumassa uunissa 10–15 minuuttia.
  3. Kaada lihakuutiot pataan, lisää mausteet ja sekoita sipuli ja juurekset joukkoon. Kaada pataan kiehuvaa vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
  4. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja työnnä pata uuniin. Kypsennä noin pari tuntia. Sekoita pari kertaa kypsentämisen aikana ja lisää kiehuvaa vettä tarvittaessa. Laita kansi päälle kypsennyksen loppuvaiheessa.
  5. Tarjoa keitettyjen perunoiden, puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kanssa.

Vinkki: Voit käyttää myös kaupasta saatavia valmiiksi leikattuja karjalanpaistilihoja.

KUVA: Antti Hallakorpi

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.