Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

Lihatiedotus
Julkaistu 21.10.2020 09:07

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Karjalanpaisti on helppo perinneruoka, jota lähes kaikki rakastavat! Nappaa Lihatiedotus ry:n paras perinteinen resepti.

  • Kokonaisvalmistusaika: 200 min
  • Aktiivinen aika: 20 min
  • Annosmäärä: 4–6 annosta
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Maidoton

Ainekset

  • Noin 1 kg (luullista) porsaan ja naudan etuselkää, lapaa, rintaa tai kylkeä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala lanttua
  • 2 sipulia
  • 1 tl suolaa
  • 5 kpl maustepippuria
  • 5 kpl mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • Kiehuvaa vettä

Valmistusohje

Karjalanpaisti valmistuu näin:

  1. Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Leikkaa reiluiksi paloiksi, älä poista luita tai sidekudosta. Kuori juurekset ja sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Levitä lihapalat laakeaan uunivuokaan ja anna lihan ruskistua kuumassa uunissa 10–15 minuuttia.
  3. Kaada lihakuutiot pataan, lisää mausteet ja sekoita sipuli ja juurekset joukkoon. Kaada pataan kiehuvaa vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
  4. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja työnnä pata uuniin. Kypsennä noin pari tuntia. Sekoita pari kertaa kypsentämisen aikana ja lisää kiehuvaa vettä tarvittaessa. Laita kansi päälle kypsennyksen loppuvaiheessa.
  5. Tarjoa keitettyjen perunoiden, puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kanssa.

Vinkki: Voit käyttää myös kaupasta saatavia valmiiksi leikattuja karjalanpaistilihoja.

KUVA: Antti Hallakorpi

Lisää aiheesta:

Klassikkoruoka, jota ei sovi unohtaa: Yksi parhaista käyttötavoista lihalleRoutalihaa ja juurespyttiäKarjalanpaisti puolukkasurvoksellaPeuranpaisti calvadoskastikkeessaNaudanpaisti kermakastikkeessaLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseella
KarjalanpaistiNaudanlihapataLihaGluteenitonMaidotonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Karjalanpaisti
  • 21.10.202009:07
    Naudanlihapata

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Karjalanpaistia ja piirakoita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Karjalanpaisti à la Jouni

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Juustopaisti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Karjalanpaisti puolukkasurvoksella