Ananas-mangolihapata

Tämä currylle tuoksuva hedelmäinen juhlapata tulee Kamerunista. Valitse mausteeksi sellainen currysekoitus, josta itse pidät eniten. Tämän padan voi suurelta osin valmistella jo etukäteen ja tehdä suurina annoksina, mutta muista lisätä hedelmät vasta aivan viime hetkillä. Tarjoa keitetyn riisin kera.

4 annosta

  • 500 g luutonta naudanlihaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1½-2 rkl curryjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 dl kookosmaitoa
  • ½ dl kookoshiutaleita
  • 1-2 dl vettä
  • 1/4 tuoretta ananasta
  • 1 mango
  • ½ dl rusinoita

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 2-senttisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi ja kuullota sipulia curryssa kahden minuutin ajan.

2. isää joukkoon liha ja vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 30-40 minuuttia kansi kiinni, kunnes liha on mureaa.

3. Kuori ja suikaloi ananas ja mango. Kaada pataan kookosmaito ja lisää kookoshiutaleet, ananas, mango ja rusinat. Keitä pataa vielä noin viisi minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!