Ananas-mangolihapata
Tämä currylle tuoksuva hedelmäinen juhlapata tulee Kamerunista. Valitse mausteeksi sellainen currysekoitus, josta itse pidät eniten. Tämän padan voi suurelta osin valmistella jo etukäteen ja tehdä suurina annoksina, mutta muista lisätä hedelmät vasta aivan viime hetkillä. Tarjoa keitetyn riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 500 g luutonta naudanlihaa
- 1 sipuli
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1½-2 rkl curryjauhetta
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 dl kookosmaitoa
- ½ dl kookoshiutaleita
- 1-2 dl vettä
- 1/4 tuoretta ananasta
- 1 mango
- ½ dl rusinoita
Valmistusohje
1. Leikkaa liha 2-senttisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi ja kuullota sipulia curryssa kahden minuutin ajan.
2. isää joukkoon liha ja vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 30-40 minuuttia kansi kiinni, kunnes liha on mureaa.
3. Kuori ja suikaloi ananas ja mango. Kaada pataan kookosmaito ja lisää kookoshiutaleet, ananas, mango ja rusinat. Keitä pataa vielä noin viisi minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan