Tämä currylle tuoksuva hedelmäinen juhlapata tulee Kamerunista. Valitse mausteeksi sellainen currysekoitus, josta itse pidät eniten. Tämän padan voi suurelta osin valmistella jo etukäteen ja tehdä suurina annoksina, mutta muista lisätä hedelmät vasta aivan viime hetkillä. Tarjoa keitetyn riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 500 g luutonta naudanlihaa
- 1 sipuli
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1½-2 rkl curryjauhetta
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 dl kookosmaitoa
- ½ dl kookoshiutaleita
- 1-2 dl vettä
- 1/4 tuoretta ananasta
- 1 mango
- ½ dl rusinoita
Valmistusohje
1. Leikkaa liha 2-senttisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi ja kuullota sipulia curryssa kahden minuutin ajan.
2. isää joukkoon liha ja vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 30-40 minuuttia kansi kiinni, kunnes liha on mureaa.
3. Kuori ja suikaloi ananas ja mango. Kaada pataan kookosmaito ja lisää kookoshiutaleet, ananas, mango ja rusinat. Keitä pataa vielä noin viisi minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.