Mainos

Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

Tilliliha on klassikko ja monille tuttu kouluruoka. Viiden jälkeen -ohjelmassa valmistettiin superhyvää tillilihaa Marttojen ohjeella.

Ainekset

  • noin 600 g naudan etuselkää tai lapaa
  • vettä
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli tai pieni purjosipuli
  • tillinvarsia
  • 1–2 tl suolaa/1 l vettä
  • 1 tl valko- tai maustepippureita

Kastike

  • 5 dl lihan keitinlientä
  • 2–3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
  • hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Tilliliha valmistuu näin:

  1. Puhdista tarvittaessa lihan pinta. Pane liha kattilaan kylmään veteen. Vettä pitää olla sen verran, että liha peittyy.
  2. Kuumenna kiehumispisteeseen. Kuori syntyvä vaahto reikäkauhalla pois.
  3. Kuori ja paloittele kasvikset ja lisää tillinvarsien kanssa liemeen. Mausta. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 1 ½ –2 tuntia.
  4. Nosta kypsä liha pois liemestä ja leikkaa se kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi ja soseuta halutessasi kasvikset liemeen.
  5. Suurusta liemi vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Mausta.
  6. Lisää liha lihakuutiot ja kiehauta. Lisää lopuksi hienonnettua tilliä.


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja