Julkaistu
Tilliliha on klassikko ja monille tuttu kouluruoka. Viiden jälkeen -ohjelmassa valmistettiin superhyvää tillilihaa Marttojen ohjeella.
Ainekset
- noin 600 g naudan etuselkää tai lapaa
- vettä
- 1 porkkana
- 1 sipuli tai pieni purjosipuli
- tillinvarsia
- 1–2 tl suolaa/1 l vettä
- 1 tl valko- tai maustepippureita
Kastike
- 5 dl lihan keitinlientä
- 2–3 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
- hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Tilliliha valmistuu näin:
- Puhdista tarvittaessa lihan pinta. Pane liha kattilaan kylmään veteen. Vettä pitää olla sen verran, että liha peittyy.
- Kuumenna kiehumispisteeseen. Kuori syntyvä vaahto reikäkauhalla pois.
- Kuori ja paloittele kasvikset ja lisää tillinvarsien kanssa liemeen. Mausta. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 1 ½ –2 tuntia.
- Nosta kypsä liha pois liemestä ja leikkaa se kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi ja soseuta halutessasi kasvikset liemeen.
- Suurusta liemi vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Mausta.
- Lisää liha lihakuutiot ja kiehauta. Lisää lopuksi hienonnettua tilliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan