Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

2:52Muistatko vielä tillilihan? Unohda kouluaikojen traumat  - Emmi paljastaa salaisuuden törkeän hyvään kotiruokaan
Julkaistu 12.01.2021 13:03

MTV LIFESTYLE

Tilliliha on klassikko ja monille tuttu kouluruoka. Viiden jälkeen -ohjelmassa valmistettiin superhyvää tillilihaa Marttojen ohjeella.

Ainekset

  • noin 600 g naudan etuselkää tai lapaa
  • vettä
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli tai pieni purjosipuli
  • tillinvarsia
  • 1–2 tl suolaa/1 l vettä
  • 1 tl valko- tai maustepippureita

Kastike

  • 5 dl lihan keitinlientä
  • 2–3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
  • hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Tilliliha valmistuu näin:

  1. Puhdista tarvittaessa lihan pinta. Pane liha kattilaan kylmään veteen. Vettä pitää olla sen verran, että liha peittyy.
  2. Kuumenna kiehumispisteeseen. Kuori syntyvä vaahto reikäkauhalla pois.
  3. Kuori ja paloittele kasvikset ja lisää tillinvarsien kanssa liemeen. Mausta. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 1 ½ –2 tuntia.
  4. Nosta kypsä liha pois liemestä ja leikkaa se kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi ja soseuta halutessasi kasvikset liemeen.
  5. Suurusta liemi vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Mausta.
  • Lisää liha lihakuutiot ja kiehauta. Lisää lopuksi hienonnettua tilliä.
  • tilllihaTillilihaa.MTV

    Lisää aiheesta:

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeittoPerinteinen tillilihaNaudanpaisti juuressoseessaPorsaanpata tillikastikkeellaTillilihaSianpotkaa ja juuressosetta
    NaudanlihapataViiden jälkeenPääruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Naudanlihapata
    • 12.01.202113:03
      Viiden jälkeen

      Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

    • 21.10.202011:53
      Liha

      Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

    • 21.10.202009:07
      Karjalanpaisti

      Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

    • 18.02.201300:00
      Liharuoka

      Ananas-mangolihapata

    • 18.02.201300:00
      Kanapata

      Klassinen pot-au-feu