Parhaat pääsiäislammas- ja karitsaohjeet – supermehevää lihaa pääsiäiseksi!
Maistuisiko karitsanfilee? Nappaa parhaat pääsiäislammas- ja karitsaohjeet.Hellapoliisi/Kati Jaakonen
Julkaistu 04.04.2023 10:15(Päivitetty 26.03.2024 12:31)
Petra Tuominen
petra.tuominen@mtv.fi
Pääsiäislammas tai pääsiäiskaritsa kuuluvat sesongin juhlapöytään. Nappaa parhaat reseptit!
Monen suomalaisen pääsiäispöytään kuuluvat muun muassa erilaiset lammasruoat. Ruokakaupat ovat aiemmin kertoneet, että lampaalihan myynti peräti 30-kertaistuu pääsiäisen aikaan tavanomaiseen viikkoon verrattuna.
Mitä ruokaa lampaasta tai karitsasta sitten pääsiäisenä kokkaisi? Nappaa tästä parhaat pääsiäislammas- ja pääsiäiskaritsaohjeemme.
Karitsaa pääsiäiseksi: Huippukokki Pekka Terävän ohjeet
7:25
Keittiömestari Pekka Terävä näyttää videolla, miten karitsasta saa valmistettua täydellistä.
Keittiömestari Pekka Terävä jakoi keväällä 2020 Viiden jälkeen -ohjelmassa pääsiäiskaritsan valmistusvinkkejä. Ohjelmassa kokattiin mehevää karitsan niskaa, mutta Terävä jakoi ohjeet myös karitsan ulkofileiden ja karitsan paistin valmistamiseen.
– Karitsan niska kannattaa kypsentää hitaasti miedolla lämmöllä, niin sen mehukkuus säilyy, keittiömestari vinkkasi.
Muutama vuosi sitten esitetyssä Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin Samassa liemessä -ohjelmassa valmistettiin juhlavaa ruokaa lampaasta.
Meri-Tuulin ja Pipsan lampaanviulu kruunaa juhlapöydän. Se kannattaa valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, jolloin juhlapäivälle jää enää viulun kuorruttaminen tapenadella eli oliivitahnalla. Nopea lämmitys uunissa ja juhlat voivat alkaa!
Haudutettua lampaan- tai karitsanlapaa – vartissa uunivalmista!
Lampaanlavan saat vartissa uunivalmiiksi.MTV
Tämä Antto Melasniemen lammasresepti sopii mainostia pääsiäispöytään. Alkuperäisessä reseptissä käytetään lampaan etuselkää, mutta voit käyttää myös lapaa, kuten teki Sivumaku-blogia sivustollamme aiemmin pitänyt Jani Kinnunen. Kinnusen mukaan ruoka on vartissa uunivalmista ja kypsyy sen jälkeen itsekseen tunneissa.
Älä unohda jauhelihaa! Kari Aihisen kaalilaatikko karitsanjauhelihasta
Kaalilaatikkokin sopii yllättävän hyvin pääsiäispöytään.
Myös kaalilaatikko voi olla juhlaruokaa, kun sen kokkaa maukkaasta karitsanjauhelihasta. Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennella kaudella, miten valmistuu täydellinen kaalilaatikko.
– Tämä on päivitetty kaalilaatikko. Fantastista, Aihinen sanoi ohjelmassa maustaen kaalia muun muassa currylla.
Aihinen kertoi pitävänsä itse kaalilaatikosta, jossa on enemmän kaalia kuin ohraa.