Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

Shutterstock
Julkaistu 06.04.2020 14:25

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Karitsan niska

  • 4 kpl karitsan niskaa

Karitsan ulkofilee

  • 1 kpl karitsan ulkofile
  • 50 g voita
  • 1 ruukku timjamia
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • suolaa, rypsiöljyä ja mustapippuria

Karitsan sisäpaisti

  • Karitsan sisäpaisti
  • 100 g voita
  • 1 ruukku timjamia
  • 2 kpl valkosipulin kynsiä
  • suolaa, mustapippuria ja rypsiöljyä

Valmistusohje

Karitsan niska:

  1. Laita karitsan niska 5-prosenttiseen suolaliemeen kuudeksi tunniksi.
  2. Poista niska suolaliemestä ja laita kylmään veteen ja pidä niskat toiset kuusi tuntia vedessä.
  3. Kypsennä vakuumissa 80 asteessa 8 tuntia ja jäähdytä. Jos sinulla ei ole kotona vakuumikypsennysmahdollisuutta, niin laita uunipellille, peita palat tuorekelmulla tai foliolla ja kypsennä 80-asteessa uunissa 8 h. 

Karitsan ulkofilee:

  1. Poista karitsan ulkofileestä kalvo. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuumenna paistinpannu, lisää rypsiöljy. Laita maustetut fileet pannulle, anna paistua noin 2-3 minuuttia ja käännä fileet.
  3. Lisää pannulle, rikottu valkosipulin kynsi, voi ja timjami. Heittele voita lusikalla fileiden päälle, jotta filee saa makua, sekä mehukkuutta.
  4. Ota fileet noin 5 minuutin jälkeen pois pannulta ja anna vetäytyä n. 5 min. Leikkaa fileistä viipaleita ja tarjoile.

Karitsan sisäpaisti

  1. Poista sisäpaistista kalvot ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  2. Kuumenna paistinpannu, lisää rypsiöljy ja laita maustettu paisti pannulle. Anna paistua noin 5 minuuttia ja käännä paisti. 
  3. Lisää pannulle, rikotut valkosipulinkynnet, voi ja timjami. Heittele lusikalla voita paistin päälle koko ajan, jotta paisti saa Makua sekä mehukkuutta. 
  4. Ota paisti noin 10 minuutin jälkeen pois pannulta ja laita paisti 180-asteiseen uuniin. Laita paistiin sisälämpömittari (anturi paksuimpaan kohtaan) ja laita tavoitelämpötilaksi 57 astetta. 
  5. Ota paisti pois uunista kun sisälämpö on 57 astetta. Anna vetäytyä reilu 5 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan reseptiKaritsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi Tapenadella kuorrutettu lampaanviuluHirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita Maapähkinä-chilikuorrutettu naudanfileePaistettua karitsan ulkofileetä ja paahdettuja kasviksia vuohenjuuston kera
PääsiäinenKaritsaaLampaanpaistiLammastaPekka TeräväPääruoatLiharuoka

Pääsiäislammasresepti etsinnässä? Keittiömestari Pekka Terävä neuvoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten valmistuvat parhaat pääsiäisruoat karitsasta. Nappaa ohjeet karitsan niskaan, karitsan ulkofileeseen ja karitsan sisäpaistiin.

Tuoreimmat aiheesta

Pääsiäinen
  • 16.4.07:48
    Nopeat ja helpot

    Olutjuustokeitto

  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 4.4.14:11
    Suklaakakku

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 25.03.202416:43
    Leivonta

    Mämmikääretorttu

  • 25.03.202416:43
    Leivonta

    Mämmipehmis