Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella
![Copyright: Shutterstock. shutterstock_212292094](https://im.mtvuutiset.fi/image/7781878/landscape16_9/1600/900/8e1c6ae3812175428d74b2090290c949/UF/shutterstock-212292094.jpg)
Shutterstock
Julkaistu
Pääsiäislammasresepti etsinnässä? Keittiömestari Pekka Terävä neuvoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten valmistuvat parhaat pääsiäisruoat karitsasta. Nappaa ohjeet karitsan niskaan, karitsan ulkofileeseen ja karitsan sisäpaistiin.
Karitsan niska
- 4 kpl karitsan niskaa
Karitsan ulkofilee
- 1 kpl karitsan ulkofile
- 50 g voita
- 1 ruukku timjamia
- 1 kpl valkosipulin kynsi
- suolaa, rypsiöljyä ja mustapippuria
Karitsan sisäpaisti
- Karitsan sisäpaisti
- 100 g voita
- 1 ruukku timjamia
- 2 kpl valkosipulin kynsiä
- suolaa, mustapippuria ja rypsiöljyä
Valmistusohje
Karitsan niska:
- Laita karitsan niska 5-prosenttiseen suolaliemeen kuudeksi tunniksi.
- Poista niska suolaliemestä ja laita kylmään veteen ja pidä niskat toiset kuusi tuntia vedessä.
- Kypsennä vakuumissa 80 asteessa 8 tuntia ja jäähdytä. Jos sinulla ei ole kotona vakuumikypsennysmahdollisuutta, niin laita uunipellille, peita palat tuorekelmulla tai foliolla ja kypsennä 80-asteessa uunissa 8 h.
Karitsan ulkofilee:
- Poista karitsan ulkofileestä kalvo. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna paistinpannu, lisää rypsiöljy. Laita maustetut fileet pannulle, anna paistua noin 2-3 minuuttia ja käännä fileet.
- Lisää pannulle, rikottu valkosipulin kynsi, voi ja timjami. Heittele voita lusikalla fileiden päälle, jotta filee saa makua, sekä mehukkuutta.
- Ota fileet noin 5 minuutin jälkeen pois pannulta ja anna vetäytyä n. 5 min. Leikkaa fileistä viipaleita ja tarjoile.
Karitsan sisäpaisti
- Poista sisäpaistista kalvot ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Kuumenna paistinpannu, lisää rypsiöljy ja laita maustettu paisti pannulle. Anna paistua noin 5 minuuttia ja käännä paisti.
- Lisää pannulle, rikotut valkosipulinkynnet, voi ja timjami. Heittele lusikalla voita paistin päälle koko ajan, jotta paisti saa Makua sekä mehukkuutta.
- Ota paisti noin 10 minuutin jälkeen pois pannulta ja laita paisti 180-asteiseen uuniin. Laita paistiin sisälämpömittari (anturi paksuimpaan kohtaan) ja laita tavoitelämpötilaksi 57 astetta.
- Ota paisti pois uunista kun sisälämpö on 57 astetta. Anna vetäytyä reilu 5 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka