Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tapenadella kuorrutettu lampaanviulu

Julkaistu 26.01.2018 20:00

MTV LIFESTYLE

8:lle

  • 1 lampaanviulu
  • 10 valkosipulinkynttä
  • rosmariinin oksia
  • 3 rkl hienoa merisuolaa
  • 1 rkl fenkolin siemeniä
  • mustapippuria
  • 2 sitruunaa
  • 5 dl lihalientä
  • 5 dl valkoviiniä
  • 1 prk (n. 150 g) tapenadea eli oliivitahnaa

Koristeluun

  • rosmariinin oksia

Valmistusohje

Ota lampaanviulu huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista. Poista sen pinnalta kalvot ja veistä halutessasi pois osa rasvasta.

Lämmitä uunin grillivastukset 200 asteeseen.

Kuori valkosipulinkynnet ja puolita ne pituussuunnassa. Pistele lampaaseen terävällä veitsellä noin 4 cm syviä reikiä ja työnnä valkosipulin kynnet koloihin. Hienonna muutama oksa rosmariinia. Hiero lampaanviulun pinta suolalla, sitten fenkolinsiemenillä ja rosmariinilla ja mausta vielä kauttaaltaan mustapippurilla.

Nosta lammas korkeareunaiseen uunivuokaan. Puolita sitruunat ja aseta ne vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kaada vuokaan lihaliemi ja valkoviini. Nosta lammas uuniin ja paahda 15 minuuttia tai kunnes pinta ruskistuu kauniisti. Ota lampaanviulu uunista ja peitä vuoka foliolla. Laske uunin lämpötila 120 asteeseen ja käännä grillivastukset pois. Nosta lampaanviulu takaisin uuniin ja paahda vähintään 6 tuntia tai jopa yön yli.

Samassa liemessä -ohjelman reseptillä loihdittu komea lampaanviulu kruunaa juhlapöydän. Se kannattaa valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, jolloin juhlapäivälle jää enää viulun kuorruttaminen tapenadella eli oliivitahnalla. Nopea lämmitys uunissa ja avot, juhlat voi alkaa!


Nosta lammas ja sitruunat varovasti vuoasta. Kaada vuoan pohjalla oleva liemi talteen ja jäähdytä. Kuori jäähdytetystä liemestä rasva pois. Säästä liemi lampaan tarjoiluun.

Juuri ennen tarjoilua lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita lammas uunivuokaan ja hunnuta sen pinta tapenadella. Asettele sitruunat vuokaan, nosta vuoka uuniin ja paahda, kunnes lammas on lämmennyt ja tapenade hieman rapeutunut.

Koristele vuoka tuoreella rosmariinilla ja tarjoa lammas lämmitetyn liemen kera. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiHirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita Juustogratinoitu munakoiso-savoijinkaalikakkuSitruksenmakuiset uunikyljetProvencelainen häränhäntäpata ja polenta-tomaattikakkuPaistettu hanhi
Samassa liemessälammasPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Samassa liemessä
  • 16.01.201811:57
    Pannukakku

    Ricottapannarit

  • 16.01.201811:33
    Makeat vohvelit

    Vissyvohvelit

  • 16.01.201811:28
    Aasialainen ruoka

    Broccoli-stirfry

  • 11.01.201814:30
    kana

    Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto)

  • 26.01.201820:00
    kasvisruoka

    Filotaikinakupit